'Are you ready to start a revolution? Ούτε η Madonna ούτε το Live8 με έπεισε.',7/7/2005

Ενώ ήμουνα χαλαρή στο κρεβάτι και παίζαμε scrabble και συζητάγαμε ότι έστω και αυτό που κάνουνε, καλό είναι, με το που άκουσα να ρωτάει «Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια επανάσταση;» κόπηκα τελείως.

Αν ήμουνα από κάτω και είχα τόσο δυνατή φωνή για να τους σκεπάσω όλους θα ούρλιαζα «Εμείς ναι, εσύς». Γιατί εμείς δεν έχουμε και πολλά να χάσουμε.

Ο Bruce LaBruce στην ταινία του έγραψε με μεγάλα φωτεινά γράμματα «Madonna is a counterrevolutionary» "Εδώ και χρόνια", θα πρόσθετα εγω.

«Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την επανάσταση χωρίς εμένα;» Θα ήταν πιο τίμιο να ρώταγε. Θυμάστε την Madonna την περίοδο του πολέμου στο Ιράκ που μεχρι και το video clip της απόσυρε και ζήτησε συγνώμη από τα Αμερικανικά στρατά;

Τους ακούω να λένε τα «επαναστατικά» συνθήματά τους και βλέπω το κακόμοιρο το κοριτσάκι που «σώσανε» να το κάνουν σημαία στην γιγαντοοθόνη, αναλογίζομαι την χλιδάτη υποκρισία των παρασκηνίων. Τους ταΐσανε χαβιάρια και αστακούς, σαμπάνιες και κοκτέιλ, εκτέλεσαν ολες τις εξωφρενικές κακομαθημένες τους επιθυμίες, κεριά στο δωμάτιο της MARIAH CAREY, αποκλειστικά Kabbalah νερό για την Madonna και προσωπικούς φρουρούς για πολλές ψωνάρες ακόμα και στην τουαλέτα (θα ξεράσω).

Ο Midge Ure, συνδιοργανωτης του event, αποκαλεί δυνατά στην αίθουσα VIP, τον Geldof  «tart» (πολύ κακό για να μεταφραστεί) γιατί ενώ συμφωνήσανε να μην τραγουδήσουνε, εκείνος ανέβηκε και επιδεικτικά τραγούδησε. Αυτοί οι δυο είχανε προηγούμενα από το Live Aid, όταν ο Geldof  πάλι παραγκώνισε τον Ure και τραγούδησε αυτός μπροστά στον Πρίγκηπα Κάρολο και την συγχωρεμένη Νταϊάνα. Τώρα είχανε κόντρα γιατί ήταν η κόρη της Δούκισσας της Κορνουάλλης μπροστά. Ο Ρόμπι Γουίλιαμς εκνεύρισε τους πάντες με το show off του και μετά από χυδαίο καμάκι στην δημοσιογράφο του BBC της είπε «Σήμερα εχουμε δυο μηνύματα να περάσουμε στον κόσμο: Κάνε την πείνα παρελθόν και ικανοποίησε (σεξουαλικά) τον Robin».

Ο Bob Geldof άνοιξε τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ομοφυλόφιλης Περηφάνιας στο Λονδίνο και πριν είχε προσπαθήσει να κάνει συνεννοήσεις μήπως και αλλάζανε οι διοργανωτές μέρα, μιας και συνεπεφτε με το live8, αλλα δεν υποχωρήσανε και απλά είπανε ότι στο Parade μπορούνε να υιοθετήσουν το σύνθημα της καμπάνιας «Make Poverty History» γιατί αφορά όλο τον κόσμο.

Παράλληλα όμως, ο Bob Geldof ζήτησε στον Πάπα να παρευρεθεί στο Live8 και σηκώθηκαν οι τρίχες του Elton John αλλά και πολλών άλλων gay ακτιβιστών.  Να ξεκινήσουμε την επανάσταση με τον Πάπα, την Madonna και τον δολοφονημένο αστακό και να βάλουμε για σημαία το άμοιρο κοριτσάκι;

Ο πάπας ευχαρίστως θα αφάνιζε ολη την Νότια Αφρική, η Madonna ευχαρίστως θα έτρωγε χαβιάρι στα μάτια πεινασμένων παιδιών και χορτασμένη θα εκανε γιόγκα για να γίνει ενας καλύτερος άνθρωπος. Ο Μπιλ Γκέιτς, παρόλο που οι δωρεές του σε ερευνητικά ιατρικά προγράμματα είναι πλούσιες, νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να σώσει την Νότια Αφρική.

Τα εισιτήρια της συναυλίας κερδιζόντουσαν με κληρώσεις, στο ebay όμως τα αγόραζες έναντι αξιοσημείωτου ποσού. Τα ΜΜΕ γεμίσανε με συνεντεύξεις λες και ήταν απλά ένα μεγάλο μουσικό γεγονός. Η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror είχε για εξώφυλλο της ένα κολλάζ από τους πιο διάσημους τραγουδιστές, το λογότυπο του event και με τεράστια γράμματα «Το μεγαλύτερο show πάνω στην γη», από κάτω με πιο μικρά γράμματα «souvenir guide to live8» και με τρομερά μικρά γράμματα «Make Poverty History».

Συγγνώμη αλλά δεν με πείσανε ότι αυτοί μπορούνε να κάνουν την πείνα παρελθόν, εμείς όμως μπορούμε το start a revolution!

Maria Cyber

Δημοσίευμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα Athens Voice.


*Να σημειωθεί ότι εδώ διαβάζετε τα κείμενα ολόκληρα, αυτούσια, όπως παραδόθηκαν και όχι στην τελική τους μορφή όπως δημοσιεύτηκαν.*


Copyright © 1995-2006 Proud Promotions Greek LGBT Promotions. All rights reserved. Απαγορεύεται η χρήση ολόκληρου ή μέρους κειμένου, φωτογραφιών ή videos για προβολή σε οποιοδήποτε οπτικό-ακουστικό μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της παραπάνω εταιρίας. Για καλύτερη multimedia εμφάνιση, χρησιμοποιήστε M. S. Internet Explorer V5.0 ή νεότερο, ανάλυση οθόνης 800Χ600 pixels, κάρτα ήχου Sound Blaster και φροντίστε να έχετε εγκατεστημένο το Flash Player plugin.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...