Tegan & Sara: Δίδυμες και λεσβίες

Tegan and Sara

Γεννήθηκαν το Σεπτέμβριο του 1980 στον Καναδά. Όταν ήταν μικρές η Tegan ήθελε να γίνει κτηνίατρος για πολικές αρκούδες κι η Sara ήθελε να γίνει δικηγόρος. Είναι (σχεδόν) ολόιδιες, έχουν ταλέντο, γράφουν, συνθέτουν, τραγουδούν και είναι λεσβίες - ναι, και οι δύο. Κι είναι γνωστές για την...ομιλητικότητά τους όταν είναι στη σκηνή. Λένε ιστορίες, ανέκδοτα, μιλάνε για πολιτική κ.ά.. Έχουν ήδη βγάλει 5 άλμπουμ, ετοιμάζουν το 6ο κι έχουν περιοδεύσει με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες κι ίσως να τις έχετε ακούσει χωρίς να το ξέρετε σε διάφορες γνωστές σειρές (όπως το Grey's Anatomy, το The L Word, τη Veronica Mars και το One Tree Hill). Ειδικά στο L Word, οι δίδυμες έκαναν και live εμφάνιση στον τρίτο κύκλο στο επεισόδιο 11 με τίτλο "Last Dance"! Τραγούδησαν το "Love Type Thing" και μίλησαν στη Dana...

Αν και τα τραγούδια τους δεν μιλάνε ιδιαίτερα ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους, σε καμία περίπτωση δεν την κρύβουν ούτε αυτά ούτε οι ίδιες. Αν και κάπως τις ενοχλεί ότι κάπου στην πορεία ξεχνιέται η μουσική κι ασχολούνται όλοι με αυτό. Κι η αλήθεια είναι ότι η μουσική τους είναι ιδιαίτερα όμορφη και έχει ευρύτερη απήχηση, άσχετα με το ότι το λεσβιακό κοινό έχει μια αδυναμία στις..."δικές" του. Και αν μη τι άλλω, ακριβώς επειδή δεν έχουν τόσο στοχευμένο κοινό, το κάνουν κάπως πιο εύκολο για το νεαρό gay κοινό να τις στηρίζει ανοιχτά και να τις αντιμετωπίζει σαν ένα θετικό πρότυπο.

Περί των μουσικών τους επιρροών, όπως λένε, ξεκίνησαν να παίζουν ακουστική κιθάρα όχι επειδή ήθελαν να γίνουν σαν την Ani DiFranco (αν και τους αρέσει) ή τη Jewel, αλλά επειδή γουστάρουν τους Violent Femmes και τους Pixies. Και οι ίδιες δε θεωρούν ότι έχουν καμία σχέση με τη Sarah McLachlan ή τις Indigo Girls μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες, η μουσική τους είναι μελωδική και είναι λεσβίες.

Η Sara ήταν η πρώτη που άρχισε να βγαίνει με γυναίκες όταν ήταν περίπου 15, η μαμά τους το έμαθε, ενοχλήθηκε, μετά το δέχθηκε, μετά έμαθε για την Tegan και τις στήριξε και τις δύο. Η Tegan ήταν πάντα πιο μαζεμένη η αλήθεια είναι, δεν ένιωθε τόσο ανάγκη να το πει σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν ένιωθε κι ότι έκανε κάτι κακό, δεν είχε κάποια εσωτερική διαμάχη, ούτε βασανιζόταν. Η Sara ήταν πιο δυναμική, ήταν πολύ out, το στήριζε ανοιχτά και δέχθηκε τα όποια αρχικά πυρά. Παραδόξως, όμως, μεταξύ τους είναι κάτι που δε συζήτησαν ποτέ ιδιαίτερα.

Πάντως όταν χρειάστηκε να το υποστηρίξουν στην πορεία της καριέρας τους, το έκαναν κι οι δύο δυναμικά.

Δήλωσαν περήφανες για τη διαφορετικότητά τους. Μπορεί να μην είναι το χρώμα τους που διαφέρει, αλλά η καρδιά και η ψυχή τους, δεν είναι θέμα επιλογής, είναι θέμα του ότι απλά γεννήθηκαν διαφορετικές και δε δέχθηκαν ποτέ να κρυφτούν και να παρουσιάσουν κάτι έξω από αυτό που είναι. Είμαστε όλοι/ες λεσβίες άλλωστε.

Kat Q

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...