Η λεσβία χορογράφος Elizabeth Streb για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η αγαπημένη λεσβία χορογράφος και performer Elizabeth Streb, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ομάδα Streb Extreme Action, για πέντε παραστάσεις και αναμετράται με την βαρύτητα, στο Λαβύρινθο του Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

STREB EXTREME ACTION -

18- 22 Iουνίου, 2017, 19:30, Λαβύρινθος

Αψηφώντας τους νόμους της φυσικής, η ομάδα «ηρώων-δράσης» με την ονομασία Streb Extreme Action, της πολυβραβευμένης χορογράφου Elizabeth Streb, καταλαμβάνει τον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για μια σειρά παραστάσεων που θα κόψουν την ανάσα.

Η Elizabeth Streb είναι μια Αμερικανίδα χορογράφος, performer και καθηγήτρια σύγχρονου χορού. Αφού αποφοίτησε από το πρόγραμμα χορού του State University of New York το 1972, συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με πειραματικές ομάδες.

Με αφετηρία την άποψη πως για την ίδια και τους χορευτές της η πρόβα προσομοιάζει περισσότερο σε πειραματικό εργαστήριο που εξετάζει τους επιστημονικούς νόμους σε σχέση με το σώμα, ίδρυσε το 1985 δική της χορευτική ομάδα, τους Streb Extreme Action.

Τα μέλη της ομάδας της Elizabeth Streb, συνδυάζουν δεξιοτεχνία και τεχνική. Παρά την εμπειρία τους στο χώρο των γυμναστικών επιδείξεων, των τεχνών του τσίρκου και του μουσικού θεάτρου, τα μέλη της ομάδας καλούνται να κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι performers περπατούν ανάποδα, περιστρέφονται ο ένας πάνω από τον άλλο, κάνουν βουτιές με το κεφάλι, δένονται πάνω σε περιστρεφόμενες κατασκευές, συγκρούονται με τοίχους και κάνουν οτιδήποτε μπορεί να ακούγεται αρκετά επικίνδυνο ώστε να το επιχειρήσουν.

 

Την Elizabeth Streb, ανοιχτά λεσβία καλλιτέχνη, την λατρέψαμε στο ντοκιμαντέρ ¨Born tο Fly¨ το οποίο παρακολουθήσαμε στο BFI Flaire του Λονδίνου (το lgbt κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λονδίνου) και την αγαπάμε μαζί με την σύντροφό της Laura Flanders, παρουσιάστρια σόου της αμερικανικής τηλεόρασης.

Οι παραστάσεις της Elizabeth Streb θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Summer Nostos Festival που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Λαβύρινθο.

 

Το Summer Nostos Festival είναι ένα φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, ανοιχτό σε όλους. Μουσική, χορός, αθλητισμός, τέχνες και αρχιτεκτονική, συζητήσεις, προβολές και προγράμματα για παιδιά και οικογένειες συναντιούνται κάθε Ιούνιο, για μία εβδομάδα, μέσα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το SNFestival διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το SNFestival βρίσκει ιδανικό χώρο διεξαγωγής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πολλαπλά σημεία του ΚΠΙΣΝ, εντός και εκτός των κτιρίων, φιλοξενούν εκδηλώσεις και δρώμενα, επιβεβαιώνοντας την αποστολή του ΚΠΙΣΝ, να προσφέρει έναν δυναμικό, ανοιχτό δημόσιο χώρο, προσβάσιμο σε όλους.

Η υλοποίηση του Summer Nostos Festival εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης και συνεχιζόμενης υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΚΠΙΣΝ.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...