Η δασκάλα και η μαθήτριά της

Και τα δυο κείμενα μιλάνε για την ίδια υπόθεση:

Αν έχετε σε DVD την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000, αναζητήστε το κορίτσι-θαύμα που έπαιζε τρομπέτα μαζί με άλλους τέσσερις μουσικούς από την Αγγλία και μάγεψε την υφήλιο.

Η Χέλεν Γκόνταρντ, πιτσιρίκα στο Σίντνεϊ αλλά 25 ετών σήμερα, κινδυνεύει με κάθειρξη 14 ετών επειδή είχε ερωτική σχέση με μία ανήλικη μαθήτριά της στο Ωδείο όπου δίδασκε στο Λονδίνο. Η συντηρητική Αγγλία ετοιμάζεται να κατασπαράξει τη δασκάλα, αλλά η νεαρή σπουδάστρια δηλώνει ερωτευμένη και οδύρεται, εν χορώ με τον (τενόρο) φίλο τής Χέλεν.

*Η ποινή θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.


ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ έφτασε στα δικαστήρια στην Αγγλία αυτές τις μέρες και το αποτέλεσμά της έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης και αλλού. Μια καθηγήτρια Μουσικής από το Λονδίνο, η εικονιζόμενη Χέλεν Γκόνταρντ, 26 ετών, παραδέχτηκε χθες στο δικαστήριο του Σάουθοκ ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με μια 15χρονη μαθήτριά της τους τελευταίους 5 μήνες. Η σχέση τους ξεκίνησε με έναν καφέ, σε γνωστή πολυεθνική καφετέρια, μετά τα μαθήματα. Συνεχίστηκε κατ' οίκον, όπου η σχέση τους, όπως ειπώθηκε και στο δικαστήριο, «έγινε και σεξουαλική». Την πληροφορία έδωσε στο σχολείο (που δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους) «ανώνυμη πηγή». Ειδοποιήθηκε το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της περιοχής και στη συνέχεια η Αστυνομία.

ΑΥΤΗ ζήτησε και έλαβε άδεια να «εισβάλει» στο σπίτι της καθηγήτριας. Εκεί, σύμφωνα με τις καταθέσεις, βρήκε και κατάσχεσε «πληθώρα σεξουαλικών... εργαλείων/βοηθημάτων». Το σχετικό ρεπορτάζ στην «Ντέιλι Τέλεγραφ», εδώ γίνεται μελοδραματικό. «Η συντετριμμένη και καταντροπιασμένη καθηγήτρια φορώντας λευκό πουκάμισο με λεπτές ρίγες και από πάνω μαύρο γιλεκάκι, έσκυψε το κεφάλι της και σκούπιζε διαρκώς τα δάκρυά της, καθώς ο δικαστής τής έλεγε: Αυτή είναι μια δύσκολη υπόθεση. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι είχατε πλήρεις σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη, η οποία βεβαίως έχει δηλώσει κατηγορηματικά πως ό,τι έκανε, το έκανε με τη θέλησή της, και μάλιστα με δική της επιμονή και πίεση προς εσάς. Ομως, ο νόμος λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει σεξουαλική σχέση με άτομο κάτω των 16, ακόμα και εάν αυτό το άτομο το επιθυμήσει και το επιδιώξει. Και επειδή, επιπλέον, ήσασταν και καθηγήτρια της ανήλικης, νομικώς δεν είχατε το δικαίωμα να συνάψετε ερωτική σχέση μέχρι η κοπέλα να γίνει 18. Ε, έτσι είμαι υποχρεωμένος να σας καταδικάσω».

Η ΠΟΙΝΗ της; Θα σας τη μεταφέρω όπως την έγραψαν πολλές αγγλικές εφημερίδες χθες: «Λεσβία δασκάλα Μουσικής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών». Στις συζητήσεις που τώρα γίνονται, υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία, απολύτως καταδικαστική για την καθηγήτρια. «Πρόδωσε», λένε, «τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ εκπαιδευτικού και παιδιού». Η άλλη, της βρίσκει το ελαφρυντικό ότι η σχέση αναπτύχθηκε με τη συναίνεση και την πίεση της ανήλικης και επίσης επικρίνει «όλον τον περίγυρο», συλλόγους γονέων, τοπικές Αρχές, Αστυνομία, και μίντια, για τον τρόπο που τώρα μεταχειρίζονται την 26χρονη δασκάλα η οποία, βεβαίως, όλοι παραδέχονται ότι δεν μπορεί ποτέ ξανά να μπει σε αίθουσα διδασκαλίας.

πηγή: www.enet.gr

LesbianGR σημείωση: Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τα σχόλια σας. Γιατί εγώ θα είχα να πω πολλές ιστορίες από το σχολείο στα 15 μου, όταν είχα μόλις αρχίσει να καταλαβαίνω ότι ήμουν λεσβία και φυσικά ερωτευόμουν αντί για το γυμναστή, την καθηγήτρια μου. Και βασικά αν η καθηγήτρια μου ήταν σαν την εικονιζόμενη θα είχα κάνει τα πάντα να είμαι μαζί της.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...