Συνάντηση Ομπάμα με υποστηρικτές ομοφυλοφίλων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

Συνάντηση Ομπάμα με υποστηρικτές ομοφυλοφίλων

Να μπει στο… μάτι του Β. Πούτιν, θέλει προφανώς ο Μπ. Ομπάμα ο οποίος χαιρέτησε το έργο των μή κυβερνητικών οργανώσεων στη Ρωσία κατά τη διάρκεια συνάντηση που είχε με ακτιβιστές, κυρίως υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, μετά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας της G20, στην Αγία Πετρούπολη.

"Οι δραστηριότητες που γίνονται εδώ είναι ουσιαστικές για την εξέλιξη της Ρωσίας και είμαι πολύ υπερήφανος για την δουλειά τους", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την υποδοχή ακτιβιστών που είναι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, του σεβασμού στο περιβάλλον και στην ελευθερία του Τύπου.

"Στην Ρωσία, στις ΗΠΑ, και παντού στον κόσμο, ο ρόλος μιας καλής κυβέρνησης είναι εν μέρει να αφήνει χώρο στην κοινωνία των πολιτών", πρόσθεσε κατά την σύντομη αυτή συνάντηση που είχε με τους ακτιβιστές, πριν από την αποχώρησή του από την Ρωσία.

Την συνάντηση αυτή περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία οι ακτιβιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ρωσία, οι οποίοι καταδικάζουν τον νόμο κατά της ομοφυλοφιλικής "προπαγάνδας" ενώπιον των ανηλίκων, τον οποίο έθεσε σε ισχύ τον Ιούνιο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει επικρίνει έντονα τον νόμο αυτόν, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των θεμάτων που συνέβαλαν στην επιδείνωση των σχέσεων τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στην Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

Πηγή:imerisia.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...