Τέλος στην πολιτική «Μην ρωτάς, μη μιλάς»

Πηγή: https://lesbianbimafia.blogspot.com

Τέλος στην πολιτική «Μην ρωτάς, μη μιλάς», είπε ο κ. Ομπάμα

O Πρόεδος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δεσμεύτηκε oτι θα δώσει τέλος στο «Μην ρωτάς, μη μιλάς», μια πολιτική απαγόρευση για ΛεΠΑΤ που υπηρετούν ή εργάζονται στο στρατό.

Χτες τη νύχτα, (10.10.09) ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barak Obama δεσμεύτηκε απέναντι σε ΛεΠΑΤ ακτιβίστριες-ες ότι θα τελειώσει την «Μην ρωτάς, μη μιλάς», πολιτική που απαγορεύει στις ΛεΠΑΤ να υπάρξουν ως ανοικτά ΛεΠΑΤ ενόσω υπηρετούν ή εργάζονται στο στρατό.

«Δεν πρέπει να τιμωρούμε πατριώτισες-ες Αμερικανίδες-ους που μπαίνουν μπροστά για να υπηρετήσουν αυτήν την χώρα», είπε ο κ. Obama στις ακτιβίστριες-ες στο ετήσιο γεύμα της ΛεΠΑΤ οργάνωσης «Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

«Πρέπει να γιορτάσουμε την προθυμία τες-τους να επιδεικνύουν τέτοιο θάρρος και ανιδιοτέλεια εξ ονόματος των συμπολιτισών-ων τες-τους, ειδικά όταν μάχονται σε δύο πολέμους» .

Η πολιτική-νόμος «Μην ρωτάς, μη μιλάς» εφαρμόστηκε από το 1993 και αποτρέπει τις ανώτερες-ους να ρωτούν για το σεξουαλικό προσανατολισμό των υφισταμένων αλλά επίσης σημαίνει όσες-οι υπηρετούν-εργάζονται στο στρατό δεν πρέπει να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε «λεσβιακή ή γκέι επαφή».

Από την έναρξή της, σχεδόν 13.000 λεσβίες και γκέι έχουν απομακρυνθεί-απολυθεί βάσει του νόμου.

Η PinkNews.co.uk έχει αναφερθεί συχνά στις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής συμπεριλαμβανομένων των ΛεΠΑΤ στρατιωτών και αναζητούν άσυλο, αυτοκτονούν και εκείνες-ους που απαλλάσσονται-απολύονται λόγω της πολιτικής «Μην ρωτάς, μη μιλάς».

Τον Αύγουστο, ο πρώην Πρόεδρος των Η. Π. Α. Μπιλ Κλίντον που έθεσε σε ισχύ την πολιτική «Μην ρωτάς, μη μιλάς» είπε στις ακτιβίστριες-ες: « Μίσησα ό,τι συνέβη. Λυπάμαι αλλά δεν σκέφτηκα τότε, κάποια άλλη επιλογή εάν ήθελα να δημιουργηθεί οποιαδήποτε πρόοδος »

Ο Πρόεδρος της οργάνωσης «Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Joe Solmonese καλωσόρισε τον Πρόεδρο Obama σχολιάζοντας: «Απόψε, ο Πρόεδρος Obama είπε στις ΛεΠΑΤ Αμερικανίδες-ους ότι η δέσμευσή του για το τέλος των διακρίσεων στο στρατό και στον εργασιακό χώρο, για τα ζευγάρια που αγαπιούνται και τις οικογένειες τες-τους είναι "χωρίς διακυμάνσεις-ακλόνητο"

"Έκανε ξεκάθαρο ότι είναι ο ισχυρότερος σύμμαχός μας σε αυτήν την μάχη, ότι καταλαβαίνει και στην πραγματικότητα, ενθαρρύνει τον ακτιβισμό μας και τη φωνή μας ακόμα και όταν είμαστε ανυπόμονες-οι με το ρυθμό της αλλαγής. Αλλά αυτές οι αναφορές του δεν ήταν μόνο για μας, κατευθύνθηκαν σε όλες τις Αμερικανίδες-ους που μοιράζονται το όνειρό του και το δικό μας, μιας χώρας όπου σε καμία-αν δεν αμφισβητούνται τα θεμελειώδη δικαιώματα της, όπου όλες-οι μας είμαστε ελεύθερες-οι να ζήσουμε και να αγαπήσουμε, επειδή βλέπουμε την ρύθμιση-τακτοποίηση"

Ο Πρόεδρος Obama δεσμεύτηκε επίσης πως: «θα δείτε κατά την διάρκεια του χρόνου ότι τελικώς ως έθνος αναγνωρίζουμε τις σχέσεις μεταξύ δύο γυναικών ή δύο ανδρών εξίσου ως πραγματικές και αξιοθαύμαστες όπως τις σχέσεις μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα».

Το αγγλικό κανάλι Channel 4 News συζήτησε με τον Πρόεδρο Obama για την ομιλία του και τον ρώτησε εάν η μάχη για τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα έχει σχεδόν τελειώσει.

Αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο, όπου μεταξύ άλλων ο πρόεδρος είπε : «Δεν μπορεί να επιτρέψουμε να χτίσουν τις καριέρες τους συμβιβαζόμενες και λέγοντας ψέματα»

Οι δηλώσεις του Προέδρου
https://www.youtube.com/watch?v=FKOTX0OmlNk&NR=1

Το αγγλικό κανάλι Channel 4 News
https://link.brightcove.com/services/player/bcpid1184614595?bctid=44482251001

Πορεία στην Ουάσιγκτον
https://www.youtube.com/watch?v=BvkpPN-J9T0&feature=player_embedded

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...