«Να χρηματοδοτήσει η Βρετανία θεραπεία για την ομοφυλοφιλία»

«Να χρηματοδοτήσει η Βρετανία θεραπεία για την ομοφυλοφιλία»

Υποψήφιος με το κόμμα του ευρωσκεπικιστή Φάρατζ συσχέτισε την ομοφυλοφιλία με τις εγχειρίσεις αλλαγής φύλου – Καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να εντάξει τη “θεραπεία” στις καλύψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Την ώρα που οι ψηφοφόροι του βρετανικού ευρωσκεπικιστικού κόμματος φαίνεται, από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, πως στηρίζουν τον ηγέτη του Νάιτζελ Φάρατζ, ένα προβεβλημένο στέλεχος του κόμματός του δήλωσε, σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας - το επονομαζόμενο "NHS"- θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μια θεραπεία για τους ομοφυλόφιλους!

Ο κ. Ρότζερ Χέλμερ, ο οποίος διεκδικεί με το UKIP μία θέση στη Βουλή των Κοινοτήτων στις επαναληπτικές εκλογές στο Νιούαρκ που πραγματοποιούνται στις 5 Ιουνίου, συσχέτισε την ομοφυλοφιλία με τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου: «Κάποιος είναι δυσαρεστημένος με το φύλο του και θέλει να το αλλάξει και εμείς λέμε: "Εντάξει, μπορείς να το κάνεις". Από την άλλη έχεις έναν ομοφυλόφιλο που λέει: "Είμαι ομοφυλόφιλος και θα ήθελα να ήμουν ετεροφυλόφιλος, υπάρχει τρόπος να το φτιάξουμε αυτό;". Σε αυτόν που θέλει να αλλάξει φύλο από άνδρα σε γυναίκα ή το αντίστροφο, λέμε: "Σε παρακαλώ, κάνε το στο NHS". Στον άλλο λέμε: "Αυτό είναι κακό, δεν επιτρέπεται να το σκεφτείς"» δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι το NHS θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει μια «θεραπεία» για τους ομοφυλόφιλους.

Το ρατσιστικό παραλήρημα του Βρετανού ευρωσκεπικιστή δεν σταματά όμως εκεί, αφού πρότεινε στους ομοφυλόφιλους να δοκιμάσουν την ομοιοπαθητική: «Δεν ξέρω εάν η ομοιοπαθητική βοηθά ή όχι, αλλά υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε ανθρώπου που πιστεύει ότι βοηθάει, να τη δοκιμάσει»

Ο 70χρονος Χέλμερ έχει κάνει και κατά το παρελθόν δηλώσεις κατά των ομοφυλοφίλων, λέγοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να μπορούν να αντιπαθούν ανοιχτά τους ομοφυλόφιλους.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, έχει υπερασπιστεί τον Χέλμερ, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι άνω των 70 ετών, αισθάνονται αμήχανα με τους ομοφυλόφιλους.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr/

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...