Μηνύσεις κατά της Κιμ Ντέιβις που αρνείται να εκδώσει πιστοποιητικά γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια

Μηνύσεις κατά της Κιμ Ντέιβις που αρνείται να εκδώσει πιστοποιητικά γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια στις ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μπορεί προχώρησε προ μηνών στην ιστορική απόφαση για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, όμως... δεν ρώτησε την Κιμ Ντέιβις.

Η Ντέβις, δημοτική υπάλληλος σε μικρή κομητεία του Κεντάκι, έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για την εφαρμογή της απόφασης με την άρνησή της να υπογράψει πιστοποιητικά γάμου μετά την απόφαση, επικαλούμενη τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις -και έχει γίνει έτσι, από το πουθενά, το πρόσωπο που πολώνει αυτές τις ημέρες όλες τις ΗΠΑ.

Στην κομητεία του Ρόουαν στο Κεντάκι, η Κιμ Ντέιβις είναι υπεύθυνη για την έκδοση πιστοποιητικών γάμου. Βρίσκεται στη θέση για χρόνια και ήταν «θεσμός» στις τοπικές υπηρεσίες, έχοντας αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με κάθε πολίτη όπως συμβαίνει συνήθως σε μικρές κοινότητες.

Όταν τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναγνώρισε το δικαίωμα και στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρευτούν, βάζοντας την αμετάκλητη σφραγίδα του σε ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει για χρόνια την αμερικανική κοινωνία, αρκετοί δεν ήταν σύμφωνοι με την απόφαση: Μεταξύ τους ήταν και η Κιμ Ντέιβις, η οποία και, επικαλούμενη τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, είχε από τότε σταματήσει να εκδίδει πιστοποιητικά γάμου για οποιοδήποτε ζευγάρι, ετερόφυλο ή ομόφυλο.

Δεν άργησαν να έρθουν οι πρώτες μηνύσεις: Έξι ζευγάρια -τέσσερα ομόφυλα και δύο ομόφυλα- που δεν πήραν πιστοποιητικό γάμο από την Ντέιβις έχουν υποβάλει αγωγή σε βάρος της. Στην πρώτη γραμμή των ζευγαριών βρίσκονται οι Ντέιβιντ Έρμολντ και Ντέιβιντ Μουρ, οι οποίοι και πήραν μαζί τους κάμερες και ρεπόρτερ όταν πήγαν για άλλη μία φορά στην Ντέιβις.

«Δεν εκδίδουμε πιστοποιητικά» τούς απαντά η Ντέιβις. «Γιατί;» την ρωτά ένας από τους δύο, «με τίνος την εντολή;» τι ρωτά ο δεύτερος, για να απαντήσει «Με την εντολή του θεού».

Η Ντέιβις θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για άρνηση εκτέλεσης καθηκόντων. Επιμένει στην στάση της σε ανακοινώσεις της στις οποίες εξηγεί: «Δεν είναι ελαφρύ θέμα για εμένα, είναι απόφαση μεταξύ Παραδείσου ή Κόλασης». «Για εμένα, είναι θέμα θρησκευτικής ελευθερίας, δεν έχω καμία εχθρότητα απέναντι σε κανέναν» αναφέρει. Η Ντέιβις δηλώνει ότι έχει επιστρέψει στη θρησκεία τα τελευταία χρόνια, πηγαίνοντας τακτικά σε αποστολική Εκκλησία.

Τις τελευταίες ημέρες, έξω το κτίριο των υπηρεσιών στο οποίο εργάζεται η Ντέβις στήνονται συγκεντρώσεις εναντίον της ή υπέρ της. Οι ανακοινώσεις της όμως δεν απευθύνονται στην τοπική κοινότητα του Ρόουαν, επειδή το θέμα έχει ξεφύγει προ πολλού από τα στενά του όρια.

Το βίντεο των Έρμολντ και Μουρ έχει συσπειρώσει οργανώσεις για τα κοινωνικά δικαιώματα σε όλες τις ΗΠΑ, την ώρα που πολιτικοί επίσης από όλες τις ΗΠΑ καλούνται να σχολιάσουν την στάση της Ντέιβις. Ενδεικτικά, μόνο την Τετάρτη η εφημερίδα Washington Post είχε πέντε ξεχωριστά θέματα για το ζήτημα.

ΠΗΓΗ
In.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...