Χαλκιδική: Καταγγελία δύο γυναικών για ομοφοβική επίθεση σε γνωστό beach bar

Δύο γυναίκες καταγγέλλουν πως δέχτηκαν ομοφοβική επίθεση σε γνωστό beach bar της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία της Ποτίδαιας την περασμένη Τετάρτη.

Για να προλάβουμε όποιον σκεφτεί «μα φιλήθηκαν μπροστά στον κόσμο, άρα προκάλεσαν» να θυμίσουμε ότι η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη και τα δημόσια φιλιά μεταξύ γκέι ατόμων είναι επίσης νόμιμα. Όποιου δε του αρέσει το θέαμα απλά να κοιτάζει αλλού.

 

Αυτή είναι η καταγγελία:

«Την Τετάρτη 8/8/2018 καθώς καθόμασταν σε γνωστό beach bar της παραλίας της Ποτίδαιας, ένα φιλί μεταξύ μας, μεταξύ δύο γυναικών με ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις, στάθηκε αφορμή για να δεχθούμε λεκτική ομοφοβική επίθεση από ομάδα ατόμων (όλοι τους άνδρες) που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη παραλία.

Τα άτομα άρχισαν να μας βρίζουν με κάθε χυδαίο χαρακτηρισμό. Μας είπαν «κωλολεσβίες», «ανώμαλες» και διαρκώς φώναζαν «να φύγετε από εδώ». Μπροστά σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, κάποιος φίλος από τη παρέα μας τους ζήτησε να σταματήσουν. Κινήθηκαν όλοι μαζί απειλητικά προς το μέρος του, λέγοντας ότι «αυτά είναι ανωμαλίες και δεν επιτρέπονται στις παραλίες που υπάρχουν παιδιά» ενώ ακολούθησε και χειροδικία εναντίον του, χωρίς ευτυχώς να δοθεί συνέχεια και να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός.

Οι ομοφοβικοί τραμπούκοι απαίτησαν να φύγουμε από τη παραλία ενώ όταν ο φίλος μας τους είπε πως οι παραλίες είναι δημόσιες εκείνοι απάντησαν πως «όχι δεν είναι» και μας ξανααπείλησαν πως αν δε φύγουμε θα μας «πλακώσουν στο ξύλο» και δεν κολλάνε να δείρουν και γυναίκες! Δεν έχουμε καμία αμφιβολία γι’ αυτό!

Μετά από αυτό το κλίμα αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το συγκεκριμένο μαγαζί αλλά αποφασίσαμε να μην το αφήσουμε να περάσει έτσι. Καλέσαμε την αστυνομία η οποία όχι μόνο ήρθε αργά το βράδυ (το περιστατικό έγινε το μεσημέρι), όπου είχαμε φύγει απ’ τη Ποτίδαια αλλά μας έκανε «μπαλάκι» από τον έναν υπάλληλο στον άλλο και άκρη δεν έβγαινε. Και όταν τους αναφέραμε εμείς για το τμήμα ρατσιστικής  βίας, δεν το γνώριζε κανένας υπάλληλος! Το μόνο που μας πρότειναν συνεχώς είναι να κάνουμε μήνυση πληρώνοντας το παράβολο των 100 ευρώ.

Μετά το αίσθημα στέρησης της ελευθερίας μας από τραμπούκους ρατσιστές λόγω των σεξουαλικών μας προτιμήσεων, αισθανθήκαμε ότι περιορίζεται και το δικαίωμα της νομικής υπεράσπισής μας καθώς με τα παράβολα δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο θεσμό της δικαιοσύνης.

Η επικοινωνία μας όμως με το τμήμα ρατσιστικής βίας (τηλ. 11414) έφερε καρπούς καθώς μάθαμε ότι μπορεί να καταγγελθεί το περιστατικό χωρίς παράβολα κλπ στην αρμόδια υπηρεσία της πόλης που ζούμε. Μας ενημέρωσαν ότι θα ανοιχτεί φάκελος και θα διερευνηθεί το περιστατικό το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον υπάλληλο αμιγώς ρατσιστικό. Το περιστατικό έχει καταχωρηθεί ήδη σαν τηλεφωνική καταγγελία ρατσιστικής βίας στα αρχεία της υπηρεσίας.

Θεωρούμε απαράδεκτο το να μην μπορούμε κάποιοι άνθρωποι να κάνουμε μπάνιο στην παραλία μαζί με τον άνθρωπο που αγαπάμε. Να μην μπορούμε να φιληθούμε, να αναγκαζόμαστε να κρυβόμαστε, να έχουν κάποιοι άλλοι λόγο στο πως θα ζούμε τη ζωή μας.

Παρόλο που στην κοινωνία μας γίνονται προχωρήματα όσον αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων, είναι φανερό και από το συγκεκριμένο περιστατικό ότι συνεχίζει να υπάρχει ρατσισμός απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις.

Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Να καταγγέλλουμε με κάθε τρόπο τέτοια περιστατικά. Να οργανωθούμε ώστε να δίνουμε άμεσες και μαζικές απαντήσεις όταν υπάρχουν επιθέσεις. Να διεκδικήσουμε προστασία των δικαιωμάτων μας και πλήρη ελευθερία έκφρασης. Μόνο έτσι θα απομονώσουμε τους ρατσιστές και τους φασίστες».

mikropragmata.lifo

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...