Η Βασιλική Κατριβάνου για το ζήτημα της γονικής μέριμνας των παιδιών στο σύμφωνο συμβίωσης

Η Βασιλική Κατριβάνου για το ζήτημα της γονικής μέριμνας των παιδιών στο σύμφωνο συμβίωσης

Διαβάστε το post της Βασιλικής Κατριβάνου στο Facebook:

Για το ζήτημα της γονικής μέριμνας των παιδιών στο σύμφωνο συμβίωσης

Μιλώντας σήμερα Τετάρτη στην Επιτροπή της Βουλής, για το σύμφωνο συμβίωσης, θεώρησα απαραίτητο να πω τη γνώμη μου για το ζήτημα της γονικής μέριμνας και επιμέλειας των παιδιών γονιών που έχουν συνάψει σύμφωνο. Ένα ζήτημα που θέτουν οι οργανώσεις της ΛΟΑΔ κοινότητας, και ανακινήθηκε από τη σχετική πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη, αλλά και τη σχετική τροπολογία Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί, εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο συντηρητικός από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι!

«Κύριε Υπουργέ, θα μου επιτρέψετε να πω κάτι που αισθάνομαι την ανάγκη να πω. Όχι σαν εισηγήτρια, αλλά μια προσωπική μου άποψη. Πραγματικά με ταλανίζει αυτό το θέμα, που υποθέτω ότι ταλανίζει και εσάς και άλλους. Χθες στην ακρόαση φορέων, είχαμε τη δυνατότητα να ακούσουμε και από τις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες, αλλά και από το Συνήγορο του Πολίτη, όλο το πρόβλημα που υπάρχει με τη γονική μέριμνα και επιμέλεια. Ακούσαμε τις προτάσεις που κάνουνε, για να μπορέσουν να καλυφθούν τα παιδιά όσων συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ούτε την ειλικρίνειά σας ούτε τη σοβαρότητα με την οποία το αντιμετωπίζετε, και κατανοώ, αυτό που είπατε, ότι το θέμα ανοίγει, ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα με την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου κ.λπ.

Παρά ταύτα, επειδή αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχουν αυτά τα παιδιά, και δεν αναγνωρίζονται και δεν προστατεύονται και μένουν αρρύθμιστα σημαντικά ζητήματα γύρω από τη ζωή τους, δεν μπορούμε να αφήσουμε το θέμα εκκρεμές. Σκεφτείτε ένα ζευγάρι που έχει συνάψει σύμφωνο και ο ένας ή μία πεθαίνει. Είναι απάνθρωπο αν π.χ. δύο γυναίκες που έχουν συνάψει σύμφωνο μεγαλώνουν ένα παιδί και πεθάνει η βιολογική μητέρα, το παιδί να πάει σε κάποιον τυχόντα συγγενή (που ίσως δεν έχει καμιά σχέση με το παιδί και την οικογένεια), και όχι να το αναλάβει η άλλη γυναίκα, που το μεγάλωσαν μαζί. Και το ίδιο και στα ετερόφυλα ζευγάρια.

Θα σας παρακαλούσα να το ξαναδείτε μέχρι τη Δευτέρα και να το αντιμετωπίσουμε. Η γονική μέριμνα και επιμέλεια δεν αφορούν την τεκνοθεσία είναι διαφορετικό πράγμα, είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορούσα να μην το πω, είναι ζήτημα συνείδησης για μένα, αφού το πιστεύω απολύτως».

Η Βασιλική Κατριβάνου για το ζήτημα της γονικής μέριμνας των παιδιών στο σύμφωνο συμβίωσης

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...