Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να κάνει μια γυναίκα παιδί

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να κάνει μια γυναίκα παιδί

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα ρίχνει περισσότερο φως στο πώς επηρεάζει η έλευση ενός παιδιού τη μελλοντική υγεία της γυναίκας, αναδεικνύοντας κατ’ επέκταση ποια είναι η ιδανική ηλικία να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Αρκετές γυναίκες επιλέγουν να κάνουν παιδί σε μικρή ηλικία, όταν έχουν ακόμη δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις τις μητρότητας, όμως η έρευνα δείχνει ότι είναι καλύτερο για τη μελλοντική τους υγεία να περιμένουν λίγο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Health and Social Behavior, οι γυναίκες που κάνουν παιδί από τα 25 και μετά έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν υγιείς πλησιάζοντας τα 40.

Αντιθέτως, όσες κάνουν παιδί μικρές, από τα 15 έως και τα 24, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας όταν φτάνουν τη μέση ηλικία. Δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές στους δείκτες μελλοντικής υγείας για τις κοπέλες που έκαναν το πρώτο τους παιδί στην εφηβεία και όσες γέννησαν λίγο μετά τα 20.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη, για τον πληθυσμό των ΗΠΑ τουλάχιστον, που δείχνει ότι η μητρότητα σε νεαρή ηλικία συνδέεται με χειρότερες εκβάσεις για την υγεία (βάσει αυτοαναφορών) αρκετές δεκαετίες μετά.

Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία από 3.348 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη National Longitudinal Survey of Youth του 1979. Όλες οι γυναίκες είχαν κάνει το πρώτο τους παιδί σε ηλικία 15 έως 35 ετών.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...