Όσκαρ

Βραβεία Όσκαρ 2016: Ο Σαμ Σμιθ δεν είναι σίγουρα ο πρώτος ανοιχτά γκέι νικητής των Όσκαρ

Εγινε παρεξήγηση, αλλά το συγκινητικό ξέσπασμα του Σαμ Σμιθ για τα γκέι δικαιώματα είχε στα σίγουρα λανθασμένη αφετηρία.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το «Writing's on the Wall» που κέρδισε αναπάντεχα το φαβορί «Til it Happens to You»  της Lady Gaga, o Σαμ Σμιθ αναφέρθηκε σε μια φράση του Ιαν ΜακΚέλεν, ο οποίος συμπληρώνοντας τη συζήτηση γύρω από την έλλειψη μαύρων υποψήφιων στα Όσκαρ, αναφέρθηκε και στο γεγονός πως κανένας ανοιχτά γκέι ηθοποιός δεν έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ.

Ο Σαμ Σμιθ γενίκευσε τη σκέψη του Ιαν ΜακΚέλεν και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να μιλήσει για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, με συγκινητικό και αποτελεσματικό τρόπο - ειδικά όταν αυτό για το οποίο έχεις βραβευθεί είναι το μουσικό θέμα της περιπέτειας ενός διάσημου macho γυναικά της ιστορίας του σινεμά.

Δείτε  εδώ τον ευχαριστήριο λόγο του Σαμ Σμιθ

Για την αποκατάσταση της ιστορίας, ο Σαμ Σμιθ δεν είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι νικητής Οσκαρ. Εχουν προηγηθεί ουκ ολίγοι - από τον Ελτον Τζον και τον Στίβεν Σοντχάιμ, τον Χάουαρντ Ασμαν και τη Μελίσα Εθεριτζ στις κατηγορίες μουσικής και τραγουδιού μέχρι τον Ντάστιν Λανς Μπλακ για το σενάριο του «Milk» και τον Μπιλ Κόντον («Θεοί και Δαίμονες») ή τον Αλαν Μπολ και άλλους.

Δείτε εδώ τον Σαμ Σμιθ να ερμηνεύει ζωντανά το «Writing's on the Wall» στην 88η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ:

 

Πηγή: flix.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...