radar

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σαν Φρανσίσκο φιλοξενεί την «Drag Queen Story Hour» για παιδιά

H Radar Productions μαζί με την Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σαν Φρανσίσκο οργανώνουν την «Drag Queen Ώρα Παραμυθιού».

1024x1024 (4)

Τι κοινό έχουν οι drag queens και τα παιδιά;

Και οι δύο χαίρονται να τυλίγονται με φτερά και οτιδήποτε άλλο λαμπερό και glittery.

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Σαν Φρανσίσκο αναγνωρίζει αυτό το κοινό ενδιαφέρον για μεταμφίεση και ενώνει τις δυνάμεις του με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σαν Φρανσίσκο για να φέρει κοντά drag queens και παιδιά.

Η Radar Productions, μια ομάδα που δίνει φωνή σε queer συγγραφείς και καλλιτέχνες, θα φιλοξενήσει την Honey Mahogany στην βιβλιοθήκη Eureka Valley Harvey Milk Memorial Library , στις 12 Μαρτίου το μεσημέρι, στην καρδιά της περιοχής Castro District. Ντυμένη με καταπληκτική drag queen ενδυμασία και πλήρες μακιγιάζ, η Honey θα διαβάζει ιστορίες, θα ζωγραφίζει στα πρόσωπα των παιδιών και θα μοιράζει μπισκότα.

Η Honey είναι γνωστή ως μέλος του cast της 5ης σεζόν του cult τηλεοπτικού ρεάλιτυ «RuPaul του Drag Race».

Η ομάδα έχει φιλοξενήσει δύο παρόμοιες εκδηλώσεις και η εκτελεστική διευθυντής της Radar, Juliana Delgado Lopera, αναφέρει ότι είχαν μεγάλη επιτυχία.

«Νομίζω ότι γενικά τα queer άτομα δεν συναναστρέφονται με παιδιά- ειδικά οι drag queens», δήλωσε η Delgado Lopera. «Είναι πραγματικά όμορφο να έχουμε drag queens να ζωγραφίζουν στα πρόσωπα των παιδιών και να λένε ιστορίες. Είναι διαταραγμένη η ιδέα ότι τα queer άτομα δεν μπορούν να συναναστραφούν με τα παιδιά».

Και πρόσθεσε: «Είναι ο κόσμος ενός παιδιού πολύ ευφάνταστος. Αν τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα θα ντύνονταν περίτεχνα κάθε μέρα. Δεν νομίζω ότι σκέφτονται σχετικά με τις υποθέσεις των δύο φύλων. Απλά βλέπουν τις drag queens σαν άλλα άτομα που έχουν πολλή φαντασία».

Η Delgado Lopera επίσης ανέφερε ότι τα παιδιά αρχικά ήταν ντροπαλά στην πρώτη «drag queen ώρα παραμυθιού» που έγινε τον Δεκέμβριο, αλλά μέχρι το τέλος της εκδήλωσης όλοι είχαν δεθεί μεταξύ τους.

«Όλα τους ήθελαν να τους βάψουν το πρόσωπο δύο και τρεις φορές», είπε. «Είχαν τα πρόσωπά τους εντελώς καλυμμένα από ζωγραφιές».

Είπε, επίσης, πως πολλά από τα παιδιά που παρευρίσκονταν φαινόταν να είναι ουδέτερου φύλου. «Όταν τα παιδιά είναι μικρά δεν μπορείς να διαβάσεις πραγματικά το φύλο τους»,  «Αυτό που πραγματικά εκτίμησα ήταν που είδα τα παιδιά να έρχονται φορώντας φούστα και πουκάμισο που έμοιαζε αγορίστικο. Εκτίμησα που οι γονείς τους τους επέτρεψαν να είναι δημιουργικά και ευφάνταστα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που οι γονείς υποστηρίζουν τα παιδιά τους»,  λέει η Delgado Lopera.

Το project «Drag Queen Story Hour» είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Radar Productions, που ονομάζεται «Queering the Castro», που στοχεύει  στην ανάδειξη του πλήρους φάσματος της queer κουλτούρας.

«Το Castro είναι τώρα κατά κύριο λόγο περιοχή λευκών γκέι ανδρών», είπε η Delgado Lopera. «Αυτό το project είναι για να πάρει πίσω η γειτονιάς τις queer καταβολές της. Με την τέχνη και τη λογοτεχνία, κάνουμε μια σειρά από παρεμβάσεις και φέρνουμε και άλλους queer φίλους σε αυτό το χώρο».

drag queen, παιδί

1024x1024 (1)

1024x1024 (2)

1024x1024

jk

1024x1024 (3)

1024x1024 (5)

 

Πηγή:m.sfgate.com

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...