Απαράδεκτη και κακόβουλη τοποθέτηση Καρατζαφέρη για άφυλο άτομο

Ο Jason- Antigone Dane είναι ένα άτομο που, λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουν στον ακτιβιστικό, LGBTQI+ χώρο της Ελλάδος. Συμμετείχε, φέτος, και στα 4 Pride, με τον δικό του τρόπο που θεωρούσε τον καλύτερο και κατάλληλο για να μεταφέρει τα μηνύματά του κατά των διακρίσεων.

Αυτοπροσδιορίζεται ως άφυλος άνθρωπος. Στις 2 Ιουλίου 2016 εμφανίστηκε στην εκπομπή της Αννίτα Πάνια "ANNITAgr", στο κανάλι Ε, και μίλησε για τον εαυτό του, τις εμπειρίες του, το παρελθόν του, σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν για τα άφυλα άτομα και με σκοπό να ενημερωθούν και γι αυτούς τους συνανθρώπους μας. 

Δείτε εδώ εκείνη την παρουσία

Στις 3 Αυγούστου 2016 ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρεται σε εκείνη την παρουσία του Jason-Antigone στην εκπομπή του, στο κανάλι Αρτ. Στο πάνελ τον πλαισιώνουν οι Πάνος Νιζάμης, Σπύρος Σταθάκης και Όθων Φλωράτος. Η όλη αναφορά στο θέμα γίνεται από το σύνολο των πανελιστών με απαράδεκτο τρόπο. Μάλιστα ο ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε ένα παραλήρημα ρητορικής μίσους αφήνει να εννοηθεί ότι το άτομο αυτό δικαίως υπέστη μπούλινγκ στο σχολείο. Αναρωτιέται πως θα μπορούσαν οι συμμαθητές του να γνωρίζουν το "νέο" φύλο για να μην το κοροϊδέψουν, παιδιά που ο Jason-Antigone τους χαρακτηρίζει "κακά" και "κακομαθημένα". Οι όλες αναφορές χαρακτηρίζονται από ειρωνεία, κοροϊδία και απύθμενο σεξισμό. Αναφέρεται με κακόβουλο τρόπο στην οικογένεια του άφυλου ατόμου, αδιαφορώντας εάν με την στάση του αυτή μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα σε αυτή την οικογένεια ή σε άλλες οικογένειες με άφυλα παιδιά. Η προσπάθεια και η στάση του Καρατζαφέρη, που θυμίζει κουβέντα σεξιστή, άντρακλα της δεκαετίας του '80, είναι να συνδέσει τα νέα αυτά "ήθη" με την κυβέρνηση του Σύριζα!

Κάποιος θα μπορούσε να μην συμφωνήσει με τον τρόπο που διεκδικεί ο καθένας την αποδοχή της διαφορετικότητας του από τους άλλους και την κοινωνία. Ακόμα, να διαφωνήσει με την παρουσία του συγκεκριμένου ατόμου στην εκπομπή της Αννίτα Πάνια και με τον τρόπο που προσεγγίστηκε το θέμα. Ο καθένας έχει την γνώμη του. Ωστόσο είναι απαράδεκτο να κρίνεται δημόσια ένας άνθρωπος από κάποιον που έχει ένα δικό του κανάλι και παίρνει από μόνος του το δικαίωμα να βγει και να παρουσιάσει το παραληρηματικό του λόγο ρατσισμού και μίσους. Όχι, τα κανάλια δεν θα έπρεπε, δίχως συνέπειες, να επιτρέπουν την ρητορική μίσους στο δήθεν όνομα της ελευθερίας του λόγου.

Ακολουθεί η απαράδεκτη εκπομπή για την οποία θα έπρεπε να πάρει θέση το ΕΣΡ. Το απόσπασμα στο οποίο αναφερόμαστε θα το βρείτε από το 3.30 λεπτά.

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...