Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου στην Νορβηγία

Ιστορική μέρα ήταν χθες στην Νορβηγία για την lgbt κοινότητα, καθώς με 79 ψήφους υπέρ  και 13 κατά, το Κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε υπέρ της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου. Η απόφαση αυτή θα επιτρέπει στα παιδιά ηλικίας 6 και άνω να προσδιορίζονται με την ταυτότητα φύλου που επιθυμούν, με γονική συναίνεση, ενώ από τα 16 τους χρόνια το φύλο των τρανς θα αναγνωρίζεται στα δημόσια έγγραφα, χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία.

Η Νορβηγία είναι η τέταρτη χώρα που προβαίνει σ΄αυτή τη νομική κίνηση μετά τη Δανία, τη Μάλτα και την Ιρλανδία.

Η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του ΣΥΔ (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών), χαιρέτισε την απόφαση αυτή του Νορβηγικού Κοινοβουλίου με την παρακάτω ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο facebook:

«Χαρές και πανηγύρια σήμερα στη Νορβηγία, όπως διαβάζω, που ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία (79 υπέρ έναντι 13 κατά), η νέα νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Χωρίς απολύτως καμία προϋπόθεση, παρά μόνον με μία δήλωση αυτοπροσδιορισμού, θα μπορούν πλέον οι τρανς άνθρωποι να αλλάζουν τα έγγραφά τους. Οι διαδικασίες θα είναι διαθέσιμες για όλους τους ανθρώπους άνω των 16 ετών, ενώ θα μπορούν και ανήλικοι από τα 6 έως τα 16 χρόνια τους με γονική συναίνεση.

Εύχομαι σύντομα και στα δικά μας, συγχαρητήρια στη Νορβηγία»!

Και στα δικά μας Μαρίνα…

Νorway

Νorway

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...