Αγιουρβέδα: Η Τέχνη Της Ζωής - Ayurveda: Art of Being

Η Αγιουρβέδα είναι ένα αρχαίο θεραπευτικό σύστημα με ρίζες στην Ινδία. Είναι πιθανώς το αρχαιότερο γνωστό σύστημα θεραπείας και περίθαλψης . Θεμελιώθηκε πριν από 5000 χρόνια από διαλογιστές και γκουρού στα Ιμαλάια...

 

η filmtrade παρουσιάζει την ταινία:

ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ: Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

(Ayurveda: Art of Being)
του Παν Ναλίν

"Η ελπίδα είναι τρόπος της φύσης να μας επιτρέπει να επιβιώνουμε, έτσι ώστε να μπορούμε να ανακαλύψουμε  τη φύση."

Η Αγιουρβέδα είναι ένα αρχαίο θεραπευτικό σύστημα με ρίζες στην Ινδία. Είναι πιθανώς το αρχαιότερο γνωστό σύστημα θεραπείας και περίθαλψης . Θεμελιώθηκε πριν από 5000 χρόνια από διαλογιστές και γκουρού στα Ιμαλάια, προτού εξαπλωθεί στην Αίγυπτο, Ελλάδα, Ρώμη, Θιβέτ, Κίνα, Ρωσία και Ιαπωνία. Υπολογίζεται ότι είναι μεταξύ 2500 και 5000 ετών. Η λέξη Αγιουρβέδα έχει ρίζες στις σανσκριτικές λέξεις "Ayus" που σημαίνει ζωή, μακροζωία και "Veda", που σημαίνει γνώση, επιστήμη. Αναφέρεται στην αρμονική ολοκλήρωση του σώματος, του μυαλού , των αισθήσεων και του πνεύματος. Είναι μια τέχνη διαβίωσης, μια τέχνη ύπαρξης.

Στην εποχή της ταχύτητας, του internet, της πυρηνικής ενέργειας όλο και πιο συχνά προκύπτει το ερώτημα: Υγιής άνθρωπος σημαίνει και υγιής πλανήτης, ή ένας υγιής πλανήτης συνεπάγεται και έναν υγιή άνθρωπο; Η Αγιουρβέδα έχει θέσει αυτό το ερώτημα 2000 χρόνια πριν.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...