Με έναν δρόμο στα χρώματα του Ουράνιου Τόξου γιορτάζουν την LGBT ιστορία στην Αυστραλία

Ο Robert Simms, πρώην σύμβουλος της πόλης της Αδελαΐδας, στα νότια της Αυστραλίας, αγωνίζεται για τα δικαιώματα της LGBTκοινότητας.

Στην προσπάθειά του αυτή παρουσίασε το νέο του έργο. Ένα δρόμο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ένα μονοπάτι για περισσότερη ορατότητα και για να υπενθυμίζει στους LGBT νέους ότι δεν είναι μόνοι. Ο δρόμος βρίσκεται κοντά στην Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης.

Simms

O Δήμαρχος της πόλης Martin Paese, η συγγραφέας Danni Minogue και ο ακτιβιστής και πολιτικός Robert Simms στα εγκαίνια του Rainbow δρόμου

Ο Simms είναι ένας ακτιβιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος και ο πρώτος εκλεγμένος σύμβουλος της Πολιτείας του ο οποίος παρουσιάστηκε στο Κοινοβούλιο για να υπερασπιστεί τα LGBT δικαιώματα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ABC RADIO, "εδώ, στην Νότιο Αυστραλία έχουμε μεγάλο κομμάτι ιστορίας να πούμε. Είμαστε η πρώτη Πολιτεία η οποία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία και είμαστε περήφανοι γι αυτό". 

Παρόλα αυτά, μένουν πολλά ακόμα να γίνουν, με κύριο αίτημα του Simms και της LGBT κοινότητας της Αυστραλίας, την ποινικοποίηση των εγκλημάτων και επιθέσεων μίσους στην διαφορετικότητα.

Rainbow δρόμος

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...