Οι Flintstones επιστρέφουν μαχόμενοι υπέρ του γάμου ατόμων του ίδιου φύλου

Θυμάστε τους Flintstones; Ήταν το προϊστορικό ζευγάρι  Fred και Wilma που έμπλεκε σε περίεργες και αστείες καταστάσεις μαζί με τους φίλους και γείτονές τους, τα παιδιά τους και τα όμορφα κατοικίδιά τους που ήταν μικρά δεινοσαυράκια!

Οι Flintstones ήταν η πρώτη σειρά κινούμενων σχεδίων της Αμερικανικής τηλεόρασης στην Primetime ζώνη του καναλιού ABC. Η σειρά μεταδίδονταν από το 1960 έως και το 1966. Θεωρούνταν η πιο πετυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων μέχρι την εμφάνιση των The Simpsons, δεκαετίες αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Η νέα εκδοχή των Flintstones έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της, ως κόμικς ακόμα, αν και υπάρχουν σκέψεις για την επαναφορά τους στην τηλεοπτική οθόνη. Η εικόνα τους είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που είχαμε γνωρίσει καθώς είναι αρκετά πιο ρεαλιστική. Κυκλοφορούν 4 νέα τεύχη. Τα δικαιώματα του κόμικς τα κατέχει πια η εταιρεία DC COMICS και οι νέοι συγγραφείς τους είναι Mark Russell, Steve Pugh και Chris Chuckry.

Στο τελευταίο τεύχος των Flintstones, οι πρωταγωνιστές Fred και Wilma μάχονται υπέρ του δικαιώματος του γάμου τόσο σε στρέιτ όσο και σε ζευγάρια του ίδιου φύλου. Οι ίδιοι σκέφτονται να παντρευτούν, ωστόσο η κοινωνία τους αντιδρά καθώς θεωρεί ότι ένας άντρας πρέπει να μην μπλέκει σε μονογαμικές σχέσεις αλλά να μπορεί να διαιωνίζει το είδος του με πολλές γυναίκες, σαν "ανάγκη" επιβίωσης του ανθρώπινου είδους.

flint2

Στην ιστορία, όμως, κάνουν την εμφάνισή τους και δύο παλιοί φίλοι τους, ο Αδάμ και, όχι η Εύα, αλλά ο Steve. Του συναντούν μπροστά από ένα προϊστορικό γκέι κλαμπ, το "Homo Erectus".

flint3

Το ζευγάρι των αντρών σκέφτεται να παντρευτεί, ωστόσο αντιμετωπίζει πολλά σχόλια και επιθέσεις από ανθρώπους που θεωρούν ότι η σωματική επαφή των ανθρώπων αποσκοπεί μόνο στην διαιώνιση του είδους! Τότε ο Fred αποφασίζει δυναμικά να υπερασπιστεί τους φίλους του, λέγοντας ότι χάρη σε αυτούς και στην φροντίδα που έδειξαν παλαιότερα στην οικογένεια και τα παιδιά του, κατάφεραν να επιβιώσουν.

flint4

 

Η ιδέα των συγγραφέων είναι να μεταδώσουν το μήνυμα ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι τόσο παλιές όσο και το ίδιο το ανθρώπινο είδος.

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...