Αναζητώντας τη χαμένη βλεφαρίδα

Karen McLeod
Αναζητώντας τη χαμένη βλεφαρίδα

Μετάφραση: Μυρτώ Κογεβίνα
Σελ.: 259, τιμή: 15 ευρώ (με τον ΦΠΑ)
ISBN: 978-960-89877-4-6
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA

Το Αναζητώντας τη χαμένη βλεφαρίδα είναι ένα μυθιστόρημα για την οικογένεια, την αγάπη, την απώλεια κι όλα αυτά που δεν γίνονται αν και προσπαθούμε πολύ για να τα πετύχουμε. Είναι εύθυμο, ποιητικό, ευαίσθητο και σκληρό. Είναι ένα μυθιστόρημα για τα δύο φύλα και το σεξ, που φλερτάρει με το μελοδραματικό και το κωμικό, σαν τη διαρκή κίνηση της βλεφαρίδας.

Η Λίζιο αισθάνεται μοναξιά. Οι γονείς της δεν υπάρχουν στο προσκήνιο και ο αδερφός της, ο οποίος πιστεύει ότι είναι γυναίκα, αγνοείται. Πάνω απ’ όλα όμως, η Λίζιο είναι απορροφημένη με τη Σάλι, την πρώην ερωμένη της που την άφησε για έναν άντρα με χοντρό σβέρκο.
Η Λίζιο δεν μπορεί να βγάλει τη Σάλι από το μυαλό της, παρά τις προσπάθειες της φίλης της, Πέτιουλα, που μένει στον κάτω όροφο, και της Ρούμπι, ιδιοκτήτριας της καφετέριας στην οποία δουλεύει. Άρχισε να πλησιάζει τη Σάλι αθόρυβα και να μαζεύει χνούδι και τρίχες απ’ το μπάνιο και το κρεβάτι της – αποδείξεις που με κάποιο τρόπο δείχνουν ότι η ζωή συνεχίζεται και χωρίς τη Λίζιο.

Το βιβλίο αυτό σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας θαυμάσιας νέας συγγραφέως.

Η Karen McLeod γεννήθηκε το 1972 στο Penge, νότια του Λονδίνου. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Cardiff, όπου παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής, υποκριτικής και χορού υπό την καθοδήγηση του Antony Howell. Την ίδια περίοδο γράφει σενάρια για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ποίηση και θέατρο.  Το 2001 παρακολουθεί μαθήματα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Τέχνης και γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα για μια γυναίκα χαμένη στο Παρίσι. Παράλληλα γράφει και παίζει στην παράσταση που ανεβαίνει στο νυχτερινό κέντρο Duckie  στο Vauxhall. Έως και σήμερα χορεύει και παρουσιάζει κάθε βράδυ το σατιρικό έργο «Mooma» σε γκέι μπαρ, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα εργαζόταν παράλληλα ως αεροσυνοδός. Το 2005 εμπνεύστηκε και έγραψε με την ενθάρρυνση του Ali Smith, το μυθιστόρημα «Αναζητώντας τη χαμένη βλεφαρίδα» που έλαβε εξαιρετικές κριτικές από το σύνολο του Τύπου.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...