To OUTVIEW Athens στο FILMBOX Berlin

Hellas Filmbox Berlin

18-22 Iανουαρίου, 2017

 

To Hellas Filmbox Berlin, για δεύτερη χρονιά φέτος, φιλοξενεί το Outview Film Festival queer ταινιών και θεματικής, δίνοντας την μοναδική ευκαιρία στο κοινό του Βερολίνου να γνωρίσει την ελληνική κινηματογραφική LGBTQ σκηνή.

Για το φεστιβάλ η συνεργασία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αποτελώντας σημαντικό κομμάτι της πολύχρωμης και πολύπλευρης θεματικής παλέτας του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ταινίες και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017. Μετά την προβολή των ταινιών, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους σκηνοθέτες και την Διευθύντρια του Οutview, Μαρία Κατσικαδάκου, η οποία επέλεξε τα φιλμ του προγράμματος.

 

Οι ταινίες:

Μισή Ζωή του Νικόλα Πουρλιάρου (μικρού μήκους): Ο Χάρης είναι ένας νέος που ζει στην Αθήνα. Στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του, δεν έχει χρήματα, απλήρωτους λογαριασμούς, δεν έχει τίποτε να φάει. Είναι απελπισμένος και παίρνει μια ριψοκίνδυνη απόφαση για το μέλλον του θέλοντας να επιβιώσει στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Smac του Ηλία Δημητρίου: Η Ελένη είναι άρρωστη. Ο Αντρέας είναι άστεγος. Μια τυχαία συνάντηση, που είναι ευεργετική και για τους δύο. Με πρεμιέρα στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, υποψήφιο για πολλαπλά βραβεία από την Eλληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους το Γιάννη Κοκιασμένο και την Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, ο τίτλος ‘Smac’ (Second Μitrochondrial Αctivator of Caspases) αναφέρεται στη φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται στον οργανισμό μας και ρυθμίζει τον φυσιολογικό θάνατο των κυττάρων.

Η διευθύντρια του Outview, Μαρία Κατσικαδάκου, λέει σχετικά με την διοργάνωση:

Το να είναι ορατή η lgbtq κοινότητα σε κάθε μορφή τέχνης και όχι μόνο, είναι απαραίτητο γιατί έχει αποδειχθεί ότι μόνο έτσι εδραιώνονται ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες μιας χώρας! Η συνεργασία του Outview Film Festival με το Hellas FilmBox Berlin, το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, αποτελεί ακόμα ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που το κοινό του  Filmbox θα γευτεί μέσα από την 7η τέχνη την σύγχρονη Ελλάδα μέσα από την ματιά του Lgbtq ελληνικού σινεμά!

Aπό το Γραφείο Τύπου 

Σοφία Σταυριανίδου (Ελλάδα, Γερμανία)            sofia.stavrianidou@gmail.com

Katharina Hein (Γερμανία)                                        presse@hellasfilmbox.de

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...