ΑΠΟ 2/5: ΛΑΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ | ROUGHCUT

ΑΠΟ 2/5: ΛΑΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ | ROUGHCUT

ΛΑΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Ο Μάικλ και ο Τζιμ είναι δύο μεσήλικες γκέι φίλοι που έχουν χαθεί για πάνω από είκοσι χρόνια μέχρι που ο Μάικλ ψάχνει και βρίσκει τον Τζιμ, που έχει επιστρέψει στην οικογένειά του άρρωστος με Aids, άνεργος και με διαλυμένη ζωή. Του προτείνει να ενώσουν τις τύχες τους και να πάνε να ζήσουν στη Νέα Ορλεάνη, που είναι η αγαπημένη πόλη του Μάικλ, εκεί όπου έφηβος κατέφυγε - όταν το έσκασε από το σπίτι του- και όπου για χρόνια έζησε πουλώντας το κορμί του. Φτάνουν στη Νέα Ορλεάνη αμέσως μετά τον τυφώνα Κατρίνα και προσπαθούν να επιβιώσουν φτιάχνοντας και πουλώντας κουκλάκια. Κουβαλάνε και οι δύο ένα παρελθόν που από την μία τους πονάει, ενώ από την άλλη τους βοηθάει να βρίσκουν το κουράγιο να συνεχίζουν παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα υγείας τους, ζώντας μέρα με την ημέρα, σαν κομήτες που λάμπουν για μερικές στιγμές καθώς πέφτουν από το στερέωμα.

Βραβείο FIPRESCI, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

1ο Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Outview Film Festival

ΔΑΝΑΟΣ 1: 20:00, 22:40

ROUGHCUT

Η Μπάμπι είναι από τις Φιλιππίνες, γύρω στα 40 και εργάζεται ως κομμώτρια στην Ελλάδα. Το Roughcut αφηγείται την ιστορία της, ενώ αναφέρεται επίσης στο θέμα της μετανάστευσης και της οικογένειας που η Μπάμπι άφησε πίσω της, αναγκάζοντάς την να εκτελεί τους ρόλους της μητέρας, της κόρης και της συζύγου από απόσταση. Ένα πράγμα την κάνει διαφορετική από τις άλλες: κάτω από την θηλυκή της εμφάνιση κρύβεται ένας άνδρας.
Το Roughcut είναι μια ιστορία για την ταυτότητα και τις επιλογές μας, την επιρροή της οικογένειας, τον υφέρποντα ρατσισμό και τις θυσίες που κάνουμε για να γίνουμε αποδεκτοί. Αλλά είναι, επίσης, ένας ύμνος στη ζωή, με στιγμές χαράς και κεφιού στον αγώνα για την καθημερινή επιβίωση, ακόμα κι όταν όλα φαίνεται να πηγαίνουν στραβά.

ΔΑΝΑΟΣ 1: 18:45, 21:30 (ΚΥΡ.05/05 ΜΟΝΟ 21:30)

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...