Κύμα αντιδράσεων στην Ισπανία για το πορτοκαλί λεωφορείο του μίσους

Το τρανσφοβικό λεωφορείο με μηνύματα κατά των τρανς ατόμων, έργο μιας ακραία, καθολικής οργάνωσης, που εμφανίστηκε αρχικά στην Μαδρίτη και στην συνέχεια και σε άλλες ισπανικές πόλεις, έχει ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυριών στην Ισπανία, αλλά ακόμα και σε άλλες χώρες. Χαρακτηριστικό είναι το tweet της Chelsea Clinton η οποία έγραψε "σας παρακαλώ μην φέρετε αυτό το λεωφορείο στις Ηνωμένες Πολιτείες (ούτε σε κανένα άλλο μέρος)"! 

ch

Και ενώ το Δημαρχείο της Μαδρίτης αναζητά νομικό τρόπο να σταματήσει τις βόλτες του πορτοκαλί λεωφορείου του μίσους στους δρόμους της πόλης, το Δημαρχείο της Βαρκελώνης προειδοποιεί ότι αν εμφανιστεί στην πόλη του θα του επιβάλει πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Διάσημοι τραγουδιστές και ηθοποιοί προβαίνουν σε δηλώσεις υποστήριξης των τρανς ατόμων και ζητούν να σταματήσει η δράση του λεωφορείου ενώ ένα ακόμα λεωφορείο έκανε την εμφάνισή του στην Μαδρίτη. Πρόκειται για το πράσινο λεωφορείο, απάντηση στο πορτοκαλί, πρωτοβουλία ενός τηλεοπτικού προγράμματος, του El Intermedio, με μηνύματα όπως "Η ταυτότητα φύλου δεν επιλέγεται! Μη αφήσεις να την επιλέξουν άλλοι για εσένα".

Τα πιο συγκινητικά απ' όλα είναι τα μηνύματα πολλών τρανς ατόμων στο διαδίκτυο όπου με βίντεο δίνουν την δική τους πραγματικότητα και απάντηση στα μηνύματα μίσους.

Ο Xavi Marruenda, τρανς άντρας, αναφέρει μεταξύ άλλων στο παρακάτω βίντεο: "ένας φίλος μου έδειξε αυτό το λεωφορείο. Δεν ξέρω τι να πω γι αυτό. Ναι, υπάρχουν παιδιά με πέος και παιδιά με αιδοίο αλλά αυτό δεν καθορίζει αν είναι αγόρια ή κορίτσια απαραίτητα. Εγώ για παράδειγμα έχω αιδοίο και τι βλέπετε όταν με βλέπετε; Εγώ όταν με κοιτάζω στον καθρέφτη βλέπω έναν άντρα. Για να αρχίσω... Ταυτότητα Xavi (άντρικό όνομα), κάρτα υγείας Xavi, και η βίζα, ωωω λέει Xavi"! Στην συνέχεια ο Xavi διαβάζει όλα τα ιατρικά του έγγραφα που τον αναγνωρίζουν πλέον ως άντρα και ήταν απαραίτητα για την αλλαγή της ταυτότητάς του. Και αναρωτιέται αν πραγματικά με αυτή την ¨βλακεία" του λεωφορείου πιστεύουν  οι εμπνευστές του ότι θα αλλάξουν κάτι. Κλείνει με αγανάκτηση...

Καθώς φαίνεται, η Ισπανία στο σύνολό της αντιδρά, ωστόσο ακόμα το λεωφορείο συνεχίζει να μεταδίδει τα μηνύματα μίσους και τα τρανς άτομα μπήκαν στην διαδικασία να αποδείξουν ποιοι είναι. 

Το διαδίκτυο κατακλύζεται από memes με παραφρασμένα τα μηνύματα του λεωφορείου. Δείτε παρακάτω μερικά.

m1

"Η γη είναι επίπεδη

Αν οδηγήσεις μέχρι τον ορίζοντα, θα πέσεις"

Μην σε κοροϊδεύουν"

m2

"Αν αυνανιστείς

θα μείνεις τυφλός"

m3

"Η Μπάρμπι

δεν έχει "αιδοίο"

γιατί είναι παιχνίδι του σατανά"

 

m4

"Οι Βαλενθιάνοι τρώνε παέλια

Οι Αλικαντέσιοι ρύζι.

Μην σε κοροϊδέψουν.

Τα παέλια είναι σαλάτα

Το καλό ρύζι είναι από το Αλικάντε"

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...