Μετά από 50 χρόνια σχέσης αγωνίζονται να παντρευτούν πριν πεθάνουν

Ο Peter και ο Bon είναι ένα ζευγάρι γκέι ανδρών στην Αυστραλία που αγωνίζονται να τους επιτραπεί να παντρευτούν πριν πεθάνουν. Είναι το πρώτο ανοιχτά γκέι ζευγάρι στην Αυστραλία και έζησαν μαζί για 50 χρόνια, με πολλές δυσκολίες και με κίνδυνο, πολλές φορές, να φυλακιστούν σε εκείνες τις μακρινές, άδικες και σκοτεινές εποχές.

Καθώς ο Bon διαγνώστηκε με καρκίνο και οι γιατροί του δίνουν μόνο μερικούς ακόμα μήνες ζωής, εκφράζουν δημόσια την μεγαλύτερη επιθυμία τους, να παντρευτούν, και ζητούν από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας να νομοθετήσει τον γάμο για άτομα του ίδιου φύλου. 

Οι δύο ηλικιωμένοι άντρες σημειώνουν ότι για 50 ολόκληρα χρόνια νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και αφιερώνουν τους τελευταίους μήνες της κοινής τους πορείας για να αποκτήσουν το δικαίωμα να είναι ένα "νόμιμο" και αναγνωρισμένο ζευγάρι για την Πολιτεία τους, πριν να είναι πια για εκείνους πολύ αργά!

Ο Bon μιλάει για την σχέση τους και την γνωριμία τους. "Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά", λέει και συμπληρώνει ότι η αγάπη αυτή διήρκεσε 50, ολόκληρα χρόνια!

Πάντα ήταν περήφανοι ο ένας για τον άλλον και για την σχέση τους, έζησαν πάντα τιμώντας την κοινή τους συνύπαρξη και δεν την έκρυψαν ποτέ, ακόμα και όταν κινδύνευαν με φυλάκιση γι αυτή. Μάλιστα το 1972 είχαν βγει στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Chequerboard του ABC μιλώντας για τα γκέι δικαιώματα στην αγάπη! 

Δείτε τους!

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...