Το πρώτο gay φιλί στην Ισπανική τηλεόραση πριν από 20 χρόνια

To 2016 αποχαιρέτησε η Ισπανική LGBT κοινότητα με μια μικρή επέτειο. Πρόκειται για το πρώτο gay φιλί στην Ισπανική τηλεόραση, πριν από 20 ολόκληρα χρόνια!

Πολλοί θυμήθηκαν εκείνο το φιλί και σημείωσαν, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την σημασία που είχε εκείνη η σκηνή για την αφύπνιση της Ισπανικής κοινωνίας. Χαρακτηριστικά γράφτηκε πως η τηλεόραση ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό της τότε εκπαίδευσης της χώρας τους σε θέματα lgbt δικαιωμάτων και ορατότητας. 

Πόσο μάλλον που το πρώτο gay φιλί ήταν σε μια δημοφιλή, εφηβική σειρά! Επρόκειτο για την ισπανική μεταφορά της Αμερικάνικης σειράς, που είδαμε στην Ελλάδα με τον τίτλο "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς". Η Ισπανική εκδοχή της ήταν το "Al salir de clase" (Βγαίνοντας από την τάξη). Παρουσίαζε τους μαθητές ενός σχολείου, στην εφηβεία τους και στα πρώτα τους βήματα στον έρωτα. Δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές ήταν ο Santi και ο Ruben, το πρώτο γκέι ζευγάρι της ισπανικής τηλεόρασης.

Ένας σημερινός σχολιαστής μέσου κοινωνικής δικτύωσης έγραψε, ενθυμούμενος το φιλί εκείνο:

Ήταν κάθε μεσημέρι, μετά το σχολείο, με το πιάτο του φαγητού μπροστά και την οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Η τηλεόραση έπαιζε την αγαπημένη μου σειρά, ήταν η χάρη της οικογένειας για τις επόμενες ώρες της μελέτης των μαθημάτων που θα ακολουθούσε. Ήταν και μια δικαιολογία για την οικογένεια να μην συζητά. Και τότε εκείνα τα παιδιά έδωσαν ένα φιλί. Και ήταν το φιλί εκείνο, το φιλί που κάποιοι θέλαμε να δώσουμε, που ονειρευόμασταν αλλά ντρεπόμασταν και το κρατούσαμε ενοχικά μέσα μας. όμως αν μπορούσαν εκείνα τα παιδιά να δώσουν εκείνο το φιλί, και μάλιστα στην τηλεόραση, μπροστά σε όλους, γιατί δεν μπορούσαμε να το δώσουμε και εμείς;

Όλα αυτά μας θυμίζουν πώς όλα τα μέσα μιας χώρας συμβάλλουν για το κάθε καλύτερο που έρχεται σε μια κοινωνία. Και βέβαια αυτό που δεν θυμάται συχνά η Ελληνική τηλεόραση. Τον εκπαιδευτικό της ρόλο.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...