Ανακοινώθηκε το επίσημο τραγούδι του World Pride 2017 της Μαδρίτης

Ανακοινώθηκε επίσημα ποιο θα αποτελέσει το τραγούδι - ύμνο του WorldPride Madrid 2017. Πρόκειται για την επανεκτέλεση ενός παλιού τραγουδιού από μια σειρά Ισπανών τραγουδιστών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το τραγούδι που ερμήνευσε αρχικά το μουσικό γκρουπ Alaska y Dinarama "A quién le importa" (ποιον τον νοιάζει) και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 1986 "No es pecado" (δεν είναι αμαρτία). Οι στίχοι του τραγουδιού μιλάνε για την ατομική ελευθερία των ανθρώπων να επιλέγουν αυτό που θέλουν για τον εαυτό τους και, αν και δεν μιλάει ξεκάθαρα για την ομοφυλοφιλία, αγαπήθηκε πολύ από την lgbt κοινότητα που το αναδείχθηκε σε ένα εμβληματικό τραγούδι των 80s.

To τραγούδι επανακυκλοφόρησε το 2002 με νέο Video clip από την Thalia, με μια πιο πανκ εκδοχή, γυρισμένο σε μια γκέι ντίσκο της Νέας Υόρκης.

Το 201ο το μουσικό γκρουπ Fangoria κυκλοφόρησε μια πιο ηλεκτρονική μορφή του τραγουδιού.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του World Pride, η επανεκτέλεση του τραγουδιού θα γίνει από γνωστούς Ισπανούς τραγουδιστές όπως οι Marta Sánchez, Bibiana Fernández, Nancys Rubias, La Prohibida, Baccara, La Terremoto de Alcorcón, Alberto de Miss Caffeina, Boris Izaguirre και τους ίδιους τους Alaska, και θα θυμίζει το διάσημο We Are The World

Οι στίχοι του τραγουδιού μιλάνε για ένα κορίτσι που παρατηρεί ότι ο κόσμος την δείχνει με το δάχτυλο και μουρμουρίζει πίσω από την πλάτη της ενώ στο ρεφρέν λέει "ποιον νοιάζει τι κάνω, ποιον νοιάζει τι λέω, είμαι έτσι,έτσι θα συνεχίσω, δεν θα αλλάξω ποτέ". 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...