Πραγματοποιήθηκε το ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ PRIDE ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, αναμένονται νέες δράσεις

Μέχρι τώρα παραμένουν στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Θησείου, πίσω απ'το μνημείο του ολοκαυτώματος, τα παιδιά που συμμετείχαν στο Εναλλακτικό Pride της Αθήνας, με τις μουσικές τους.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ήταν της ομάδας "queer άνθρωπες".

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το τί Pride θέλουμε. Ήταν, πραγματικά, μια όμορφη κουβέντα που όποιος ήθελε μπορούσε να τοποθετηθεί ελεύθερα, να πει την άποψή του και να προτείνει δράσεις της ομάδας. Στην συζήτηση συμμετείχαν και μέλη lgbt οργανώσεων, δίχως, ωστόσο να γνωρίζουμε αν εκπροσωπούσαν τις ομάδες τους ή τον εαυτό τους.

Το συμπέρασμα, που θα λέγαμε ότι συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ήταν ότι "στο Athens Pride, έτσι όπως διοργανώνεται και πραγματοποιείται, δεν ακούγονται και δεν εκπροσωπούνται όλες οι φωνές". Ωστόσο, όλοι, επίσης συμφώνησαν ότι δεν έχουν την πρόθεση να καθιερωθούν σαν ένα αντι-pride κίνημα.

Παιδιά που συμμετέχουν στο Εναλλακτικά Pride της Θεσσαλονίκης, των μαχητικών Κρήτης και Πάτρας αλλά και ακόμα του εναλλακτικού Pride του Βερολίνου, μετέφεραν τις εμπειρίες τους σχετικά με εκείνες τις διοργανώσεις. Τελικά αποφασίστηκε μια συνάντηση το επόμενο Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, σε χώρο που θα ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και με κάλεσμα σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό και σε συλλογικότητες, ώστε να παρθεί μια απόφαση με το αν θα διοργανώσουν κάποια εκδήλωση κατά την διάρκεια του Athens Pride, στις 10 Ιουνίου 2017, σε κοντινό μέρος σε αυτό, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την κίνηση αυτή και όσοι κατεβαίνουν στο Athens Pride για να εκφραστούν σε σχέση με τις διεκδικήσεις της lgbtqi+ κοινότητας, ή αν αυτή η εκδήλωση θα γίνει σε άλλη ημερομηνία.

Αναμένονται ανακοινώσεις της ομάδας.

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...