Μιλήσαμε με την οργανωτική επιτροπή του 1ου αυτο-οργανωμένου Thessaloniki Pride

Λίγες μόλις ώρες πριν το 1ο αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride (26 και 27 Μαίου 2017), μιλήσαμε με την οργανωτική επιτροπή του και θέσαμε την ερώτηση "πώς προέκυψε αυτή η κίνηση και τι τους διαφοροποίησε από το καθιερωμένο Pride της Θεσσαλονίκης". Ηδού η απάντησή τους:

"Το RADical Pride προέκυψε τον Νοέμβριο του 2015, ως Ανοιχτή Πρωτοβουλία για ένα αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride, από ΛΟΑΤΚΙA+* άτομα και ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Ήμασταν όσες και όσοι θεωρούσαμε ότι οι ολιγομελείς κλειστές οργανωτικές επιτροπές του Pride της πόλης θα το οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε μαρασμό, απομαζικοποίηση, εμπορευματικοποίηση και αποδυνάμωση των ΛΟΑΤΚΙA+ κινηματικών διεκδικήσεων.

Εμείς επιθυμούμε τα Pride να γίνονται με ανοιχτές συνελεύσεις, αμεσοκρατικές διαδικασίες και διάλογο, συνδιαμόρφωση και ελεύθερη έκφραση της καθεμίας, τ@ καθ@ και του καθένα από μας. Χωρίς εξαρτήσεις από ευρωπαϊκούς θεσμούς, χωρίς χρηματοδοτικά πακέτα και επιχορηγήσεις.
Μέσα στις υπάρχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες η αυτό-οργάνωση των Pride σε κάθε πόλη κρίνουμε πως είναι αναγκαία. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια σε Πάτρα και Κρήτη (Ηράκλειο και Ρέθυμνο) με μεγάλη μάλιστα απήχηση στις τοπικές κοινωνίες και εξοικείωσή τους με το ΛΟΑΤΚΙΑ+ ζήτημα.

Με βάση τις ανοιχτές συνελεύσεις που ως σήμερα πραγματοποιήθηκαν, τέθηκε ως κύριος προβληματισμός η ανάγκη ανάδειξης θεματικών, οι οποίες έως τώρα έμπαιναν στο περιθώριο από τις προηγούμενες διοργανώσεις, όπως ιδίως η διεύρυνση της συζήτησης γύρω από το τρανς ζήτημα, η πολυσυντροφικότητα, οι εναλλακτικές μορφές οικογένειας, η αμφισεξουαλικότη-τα, οι εμπειρίες που προκύπτουν από την intersex ταυτότητα, καθώς και από τον ασέξουαλ προσανατολισμό, η βία κατά των γυναικών, οι μετανάστ(ρι)ες, οι πρόσφυγες, οι άνθρωποι με αναπηρίες, οι ηλικιωμένοι, οι άθρησκοι".

Ευχόμαστε ένα όμορφο και μαχητικό Pride στην Θεσσαλονίκη!

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...