Μήνυση σε θεραπευτή που υποσχόταν να θεραπεύσει λεσβία ασθενή

Θεραπευτής κατηγορείται, επειδή ισχυριζόταν, ότι μπορεί ν’ αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό μίας λεσβίας ασθενούς.

Ο λόγος για ένα θεραπευτή από το Berkeley της Καλιφόρνιας, που ειδικεύεται στο γάμο και στην οικογενειακή θεραπεία.

Το Εθνικό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Λεσβιών κατέθεσε αγωγή την Πέμπτη (13 Ιουλίου), υποστηρίζοντας, ότι ο θεραπευτής Lloyd W. Willey εμπλέκεται σε απάτη, επιδιώκοντας να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό της ασθενούς του, Katherine McCobb.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Willey είπε στην ασθενή του, ότι το να είναι λεσβία είναι αφύσικο και παθολογικό. Ακόμη είπε ότι θα μπορούσε να την βοηθήσει να «επανασυνδέσει» τον εγκέφαλό της και ν’ αλλάξει τον προσανατολισμό της και να γίνει straight.

Ο Willey την παρότρυνε να γίνει «πιο μαλακή» , «πιο σέξι» και «πιο θηλυκή» , υποδεικνύοντάς της να αλλάζει την γκαρνταρόμπα της, να μακρύνει τα μαλλιά της, να χρησιμοποιεί προϊόντα μακιγιάζ και να χάσει βάρος.

Αναφέρεται επίσης, ότι ο θεραπευτής συνέστησε στην McCobb έναν από τους άνδρες ασθενείς του, ενθαρρύνοντας την να κάνει σεξουαλική σχέση μαζί του, την οποία τελικά και ξεκίνησε.

Η McCobb δεν πήγε αρχικά στον Willey για να αλλάξει τον λεσβιακό προσανατολισμό της. Ξεκίνησε ομαδική θεραπεία μαζί του το 2006, όταν ήταν 25 ετών, για να πάρει βοήθεια σχετικά με άλλα θέματα.

Ωστόσο, η αγωγή αναφέρει, ότι ο θεραπευτής εστίασε στην λεσβιακή ταυτότητα της ασθενούς κι έβαλε σκοπό να την κάνει straight. Της είπε ότι μόνο «αν προσπαθήσει αρκετά σκληρά, θα μπορούσε να γίνει τόσο θηλυκή κι ετεροφυλόφιλη» , όπως κι οι άλλες γυναίκες στην ομάδα θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών, που η McCobb επισκεπτόταν τον Willey, σε ομάδες κι ατομικές συνεδρίες, ο θεραπευτής συνέλεξε περισσότερα από 61.000€ .

«Είχα εμπιστοσύνη στον θεραπευτή μου, με αποτέλεσμα να ξοδεύω δεκάδες χιλιάδες δολάρια» , δήλωσε η McCobb.

Η «διορθωτική θεραπεία» , η οποία επιχειρεί να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου, έχει καταργηθεί από τις μεγάλες ιατρικές ομάδες, όπως η αμερικανική ιατρική ένωση (AMA) κι η αμερικανική ψυχολογική ένωση (American Psychological Association – APA).

«Σύμφωνα με την APA μάλιστα, οι προσπάθειες αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού ενός ατόμου δεν είναι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ πιο σοβαρές βλάβες, όπως άγχος, κατάθλιψη, απελπισία κι αυτοκτονικά συναισθήματα» , δήλωσε ο Shannon Price Minter, νομικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου για τα Δικαιώματα των Λεσβιών.

Ο Minter δήλωσε επίσης ότι η πρακτική του Willey αποτελεί απάτη βάσει του νόμου:

«Οι θεραπευτές που εκμεταλλεύονται ευάλωτα άτομα παίρνοντας τα χρήματά τους με βάση ψευδείς ισχυρισμούς, ότι η ύπαρξη λεσβιών ή ομοφυλόφιλων είναι κάτι αφύσικο κι ότι η συμβουλευτική μπορεί ν’ αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου ατόμου αποτελεί απάτη» προσθέτοντας ότι:

«Η αγωγή μας έγκειται στο γεγονός, ότι η πελάτης μας σ’ αυτή την περίπτωση πλήρωσε δεκάδες χιλιάδες δολάρια βάσει ψευδών υποσχέσεων, ότι η θεραπεία θα μπορούσε να αλλάξει την έλξη της προς τις γυναίκες. Η χρέωση ενός ατόμου με βάση τέτοιους ψευδείς ισχυρισμούς παραβιάζει τους νόμους της Καλιφόρνιας για την προστασία των καταναλωτών».

Πηγή antivirus

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...