Το πρώτο lgbt friendly δημόσιο σχολείο στην Βαρκελώνη

Μετά την εφαρμογή το σε κάποια ιδωτικά σχολεία και εκπαιδευτικά κέντρα της Ισπανίας, για πρώτη φορά το πρόγραμμα Rainbow, που έχει σχεδιάσει η Ισπανική Οργάνωση για τις LGBT Οικογένειες, θα εφραμοστεί σε ένα δημοσιο σχολείο, το Turó Blau του Sant Andreu del Palomar της Βαρκελώνης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο χρόνων και χρημαοτοδοτείται από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Συμβουλίου της Βαρκελώνης, το Comú.

Η Katty Pallas, πρόεδρος της Οργάνωσης για τις LGBT Οικογένειες εξηγεί ότι το έργο αυτό επιδιώκει να αποτρέψει ομοφοβικές συμπεριφορές και την κοινωνική περιθωριοποίηση των ΛΟΑΤ ατόμων και των οικογένειών τους σε σχολεία προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για τον σκοπό αυτό τρεις επαγγελματίες εκπαιδευτικοί, με ειδίκευση σε αυτά τα θέματα θα εργαστούν στο σχολείο για να ενημερώσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του σχολείου, το μη διδακτικό προσωπικό ενώ θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς για να χρησιμοποιήσουν διδακτικό υλικό συμπεριληπτικό στα lgbt άτομα και θα ενισχύει την αποδοχή της διαφορετικότητας. Επίσης το διδακτικό υλικό θα συμπεριλαμβάνει θέματα ταυτότητας φύλου.

Η ισπανική lgbt Κοινότητα χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή και εύχεται, σύντομα, το πρόγραμμα να εφαρμοστεί σε όλα τα δημόσια σχολεία.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...