XAVI TALLÓN: "δεν φοβάμαι περισσότερο μετά την επίθεση που δέχτηκα"

Ένας νεαρός γκέι δέχτηκε σωματική, ομοφοβική επίθεση σε μια περιφερειακή γειτονιά της Βαρκελώνης. Πρόκειται για τον Xavi Tallon ο οποίος μια βραδιά βρέθηκε σε μια πλατεία με τους φίλους του. Ξαφνικά εμφανίστηκε μια ομάδα επιθετικών νεαρών. Όλα συνέβησαν μέσα σε δυο-τρία λεπτά, όπως ο ίδιος λέει. Τους φώναζαν "φύγετε πούστηδες από εδώ" και γρήγορα ήρθαν μπουνιές και χτυπήματα παντού.

xavi

Ο νεαρός Βαρκελωνέζος περιγράφει ότι όταν τελείωσε η επίθεση, βρέθηκε κάτω, μόνος. Κανένας δεν βρέθηκε να βοηθήσει. πέντε-έξη άτομα που ήταν εκεί κοντά και είδαν τι συνέβη, απομακρύνθηκαν φοβισμένοι. Πήρε το λεωφορείο για να γυρίσει σπίτι του, μην έχοντας συνειδητοποιήσει πόσο χτυπημένος ήταν. Μόνο για γιαγιά στο λεωφορείο του έδωσε υγρά μαντηλάκια για να σκουπίσει τα αίματα. Την επόμενη μέρα που ξύπνησε και είδε τον εαυτό του στον καθρέφτη, συνειδητοποίησε ότι ήταν παραμορφωμένος, τα στόμα του σοβαρά χτυπημένο και αιμορραγούσε ακόμα από ανοιχτές πληγές.

Πήρε βοήθεια στο τοπικό νοσοκομείο και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Τώρα, λίγες μέρες μετά λέει ότι ο ψυχικός πόνος είναι χειρότερος από τον σωματικό. Έχει συνηθίσει την λεκτική βία από πολύ μικρός, από τα παιδιά της γειτονιάς και του σχολείου. Αλλά ήταν η πρώτη φορά που η λεκτική βία εναντίον του εξελίχθηκε και σε σωματική και βρέθηκε σε σοκ.  Ωστόσο δεν φοβάται περισσότερο από πριν. Συνεχίζει την ζωή του κανονικά και δεν φοβάται να βγει έξω. Έκανε γνωστό το περιστατικό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να δείξει ότι αυτά συμβαίνουν στην Βαρκελώνη του σήμερα! Δέχτηκε υποστήριξη από πολύ κόσμο αλλά και απειλές. Αλλά νιώθει πολύ πιο δυνατός. Σημειώνει ότι πίστευε πριν ότι ήταν πολύ πιο αδύναμος.

Τον πλησίασαν πολιτικά κόμματα αλλά και το Δημαρχείο της περιοχής του. Όμως ο ίδιος δεν θέλει να μπλέξει με την πολιτική ούτε να συμβάλλει ώστε το Δημαρχείο να κερδίσει το "χρυσό μετάλλιο κατά της ομοφοβίας", θεσμός της Ισπανίας. Δεν θέλει να χρησιμοποιηθεί η επίθεση που δέχτηκε για πολιτικούς και κομματικούς σκοπούς καθώς θεωρεί ότι οι πολιτικοί δεν παίρνουν σοβαρές αποφάσεις κατά της ομοφοβίας αλλά χρησιμοποιούν, εκ των υστέρων, τέτοια περιστατικά για ψηφοθηρικούς σκοπούς. 

Μόνος του διοργανώνει μια εκδήλωση κατά της ομοφοβίας δίχως την παρουσία πολιτικών.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...