Τρόποι να αποφύγετε ΣΜΝ

Αν είστε σε μια σχέση όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε προστασία αλλά δε μπορείτε, τότε καλό θα ήταν να σκεφτείτε πως καταλήξατε έτσι. Για παράδειγμα, αν είστε με την σύντροφό σας και αρνείται να χρησιμοποιήσει προστασία παρόλο που της το έχετε ζητήσει, καλό θα ήταν να επανεξετάσετε τη σχέση σας.
 
Να κάνετε το ΠΑΠ τεστ σας περίπου τρία χρόνια από την πρώτη σας σεξουαλική εμπειρία ή στην ηλικία των 21. Μετά από το πρώτο σας τεστ ΠΑΠ θα πρέπει να κάνετε ένα κάθε χρόνο εκτός και αν σας έχει πει αλλιώς ο γιατρός σας.
 
Χρησιμοποιήστε προφυλακτικά και γάντια latex όταν κάνετε σεξ.
 
Αν χρησιμοποιήστε ερωτικά παιχνίδια όπως δονητές και dildoes, τότε χρησιμοποιήστε προφυλακτικά να τα καλύψετε. ΣΜΝ μπορούν να μεταδοθούν από γυναίκα σε γυναίκα μέσω της χρήσης των ερωτικών παιχνιδιών.
 
Να πλένετε τα ερωτικά σας βοηθήματα, κρατήστε τα καθαρά.
 
Αποφεύγετε από το να ανταλάξετε σωματικά υγρά. ΣΜΝ μπορούν να μεταδοθούν μέσω του αιδοίου, πρωκτού, στόματος ή από οποιαδήποτε ανοιχτή πληγή.
 
Τα προφυλακτικά δεν είναι 100% αποτελεσματικά. Μπορούν να σπάσουν και δεν είναι 100% αποτελεσματικά στην αποφυγή της μετάδοσης των ΣΜΝ με δέρμα-σε-δέρμα επαφή.
 
Κάντε μια εξέταση για ΣΜΝ.
 
Ρωτήστε τη σύντροφό σας για το ιστορικό της και αν είχε ποτέ της ΣΜΝ.
 
Πείτε στην σύντροφό σας αν έχετε εσείς ΣΜΝ και για το δικό σας ιστορικό.
 
Να έχετε υπόψη σας ότι με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι βέβαιο ότι θα κάνετε επιλογές που δεν θα είναι ασφαλείς. Θα θολώσει την κρίση σας και θα σας βάλει σε ρίσκο να κάνετε μη-προστατευμένο σεξ.
 
Αν χρησιμοποιήστε λιπαντικά με τα προφυλακτικά τότε βεβαιωθήτε ότι έχουν ως βάση το νερό γιατί αυτά που έχουν ως βάση το λάδι μπορεί να τα κάνει να σπάσουν.
 
Αν κάνετε σεξ με μια γυναίκα που έχει ένα ΣΜΝ και έχει εμμηνοροία τότε είναι ακόμα πιο εύκολο να κολλήσετε κάποιο ΣΜΝ.

Helen Smith και Dr. Patricia Robertson

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...