Jurgen Bruning

Οι κοινωνιολογικές σπουδές του σχετίστηκαν άμεσα με κάποια κατειλημμένα σπίτια του Βερολίνου. Το 1983 ήρθε σε επαφή με το Σινεμά της Υπέρβασης (Cinema of Transgression) και γνώρισε τις μορφές του κινήματος: Richard Kern, Nick Zedd, Ela Troyano και Tessa Hughes-Freeland.

Το 1986 η ταινία του Richard Kern "Fingered" με τη Lydia Lunch, της οποίας τη διανομή στη Γερμανία έκανε ο Bruning, προκάλεσε σκανδαλώδη εντύπωση τόσο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου όσο και κατά την προβολή της στην κινηματογραφική αίθουσα του Bruning, το Eiszeit. Το 1988 ο Bruning μετακόμισε στο Buffalo, στη Νέα Υόρκη για να αφοσιωθεί στις δικές του παραγωγές. Έκανε παραγωγές για τον Rosa von Praunheim, το Gays in Thailand και το Gay Skinheads στο Βερολίνο. Η συνεργασία του με τον Bruce LaBruce ξεκίνησε το 1990 και απέφερε τέσσερα αριστουργήματα. Η Nan Goldin ταξίδεψε μαζί του το 1992 για να τραβήξει φωτογραφίες για το πρότζεκτ του "Maybe I Can Give You Sex?". Ο Hiroyouki Oki, ένας νέος γιαπωνέζος σκηνοθέτης, συνεργάστηκε μαζί του σε μια ταινία για νέους ενήλικες στο Kochi, στην Ιαπωνία. Η τολμηρή εικονοποιία είναι συστατικό κομμάτι της δουλειάς του. Το 1996 έκανε την πρώτη εμπορική πορνογραφική του ταινία, το "Bulging Bavarians". Η πορνογραφική εταιρεία "Cazzo", που ίδρυσε το 1996 σύντομα εξελίχθηκε σε σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

Με τρεις πορνοστάρ πραγματοποίησε την ταινία ‘West Fucks East’. Έχει κάνει την παραγωγή της ταινίας του Bruce LaBruce called, το ‘The Raspberry Reich’ και έχει τελειώσει τη δική του ταινία ‘Saudade’, γυρισμένη εξ’ολοκλήρου στην Βραζιλία. Η Jürgen Brüning Filmproduktion δημιούργησε το ‘Otto; or, Up with Dead People’ το 2007 σε συνεργασία με την New Real Films (Toronto) και την Hartmann & Huber Filmproduktion (Berlin).

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...