Το Παρίσι επίσημα υποψήφιο για τη διοργάνωση των «Gay Games 2018»

Το Δημοτικό Συμβούλιο των Παρισίων ενέκρινε τη Δευτέρα την υποψηφιότητα της πόλης για φιλοξενία και διοργάνωση των «Gay Games 2018». Την ίδια κιόλας ημέρα, ο δήμαρχος της πόλης Bertrand Delanoë κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητα.

Η πρόταση το Παρίσι να είναι η διοργανώτρια πόλη των 10ων «Gay Games» ήρθε από τον πρόεδρο του δεύτερου δημοτικού διαμερίσματος της πόλης, τον Jacques Boutault, ως πρόταση της παράταξης Ευρώπη- Οικολογία- Οι- Πράσινοι- και Συναφών Δυνάμεων (Europe-Ecologie-Les-Verts et apparentés/ EELVA).

Στην πρότασή του, η ομάδα των EELVA αναφέρει: «Τα Gay Games είναι ένα αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, που διοργανώνεται από και για τους αθλητές, καλλιτέχνες, μουσικούς ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλους, Αμφισεξουαλικούς και Τρανς)» και προσθέτει: «Ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος ανεξαρτήτως ικανοτήτων, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, εθνικότητας, θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων, εθνικότητας, ακόμα και φορείς του ιού HIV».

«Για τους οικολόγους, μία υποψηφιότητα για τα Gay Games θα είχε μεγαλύτερο νόημα από ό,τι μια νέα υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024», τονίζουν στο ίδιο κείμενο κι επισημαίνουν: «Στο Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι, επανεμφανίστηκε η διαστροφή των αξιών του αθλητισμού , ο γιγαντισμός του εθνικισμούς και οι επενδύσεις σε υποδομές εντελώς φαραωνικού τύπου με πανταχού παρουσία της διαφήμισης και του χρήματος».

Η υποψηφιότητα του Παρισιού, ανεβάζει τον αριθμό των υποψήφιων πόλεων για τη διοργάνωση των «Gay Games 2018» σε επτά. Εκτός από τη γαλλική πρωτεύουσα, υποψηφιότητα έχουν θέσει οι Άμστερνταμ, Λίμερικ, Λονδίνο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Σάο Πάολο και το Ορλάντο. Η απόφαση για το ποια τελικά θα είναι η διοργανώτρια πόλη θα ληφθεί τον Νοέμβριο του 2013.

ΠΗΓΗ: ZOUGLA.GR

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...