Ποινική δίωξη στους συντελεστές και ηθοποιούς του «Corpus Christi»

Η παράσταση «Corpus Christi» μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει πολλές φορές στη σκηνή, ωστόσο εξακολουθεί να απασχολεί συντελεστές, ηθοποιούς, ιερείς, θρησκόληπτους, αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη.

Σε όλους τους συντελεστές της παράσταση ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της καθύβρισης θρησκεύματος και κακόβουλης βλασφημίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βασίστηκε στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι η παράσταση και οι συντελεστές της καθυβρίζουν το θρήσκευμα.

Με αφορμή τη μήνυση, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Χ. Λακαφώση, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε καταθέσεις από πολίτες που δήλωσαν θιγόμενοι από την παράσταση και τον τρόπο που εμφάνιζε τον Χριστό. Ο εισαγγελέας διάβασε, επίσης, το σενάριο και είδε μαγνητοσκοπημένη την παράσταση. Μετά την άσκηση δίωξης, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στη ΓΑΔΑ να διενεργήσει προανάκριση για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, εκκρεμούν οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τα έκτροπα που είχαν συμβεί έξω από το θέατρο Χυτήριο από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και μέλη της Χρυσής Αυγής κατά την πρεμιέρα της παράστασης στις 12 Οκτωβρίου.

Πηγή:  iefimerida.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...