Το πρώτο τζαμί για ομοφυλόφιλους στην Ευρώπη

Ομοφυλόφιλοι , αμφιφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ θα είναι ευπρόσδεκτοι

Το πρώτο τζαμί για ομοφυλόφιλους στην Ευρώπη

Το πρώτο τζαμί για ομοφυλόφιλους στην Ευρώπη ανοίγει σήμερα τις πύλες του στη Γαλλία, κοντά στο Παρίσι. Ομοφυλόφιλοι , αμφιφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ θα είναι ευπρόσδεκτοι στο τζαμί. Τα γαλλικά ΜΜΕ αναρωτιούνται αν η λειτουργία του τζαμιού θα προκαλέσει τους πολίτες της χώρας του Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της  γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» , το αίτημα των ομοφυλόφιλων μουσουλμάνων βρήκε ανταπόκριση από τις δημοτικές αρχές του Παρισιού.

Ο εμπνευστής του σχεδίου, Γαλλο-αλγερινός Μοχάμεντ Λούτφι Ζαχέντ, υποστηρίζει πως η προσπάθειά του αποσκοπεί στο να μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα χωρίς να δέχονται τις υβριστικές επιθέσεις των υπολοίπων.

Ο Ζαχέντ είχε παντρευτεί στις αρχές του έτους τον νοτιοαφρικανό Κιγιάμ αλ Ντιν σε τελετή στη Νότια Αφρική και αργότερα που άλλαξε η νομοθεσία, στο Παρίσι όπου και διαμένουν μόνιμα.

Στο νέο τζαμί θα μπορούν να συμμετέχουν και οι γυναίκες στην προσευχή, μαζί με τους άντρες χωρίς να πρέπει να κάθονται πίσω και μακριά από αυτούς.

Πηγή:PROTOTHEMA

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...