Αθηνά Τσαγκάρακη: Η σεναριογράφος των μεγάλων επιτυχιών, το coming out και οι αποκαλύψεις για το λεσβιακό έρωτα

Το coming out και οι αποκαλύψεις γύρω από τη σεξουαλική ταυτότητα και τις επιθυμίες του κάθε ατόμου πάντα αποτελούσε ταμπού. Ευτυχώς, σε κάποιες χώρες αυτό το ταμπού με την πάροδο των χρόνων εξαλείφετε, δυστυχώς στην Ελλάδα όμως οι παρωπίδες είναι μεγάλες και ακόμη και εν έτει 2023 το να αποκαλύψει κάποιος τη σεξουαλική του ταυτότητα είναι μεγάλος "βραχνάς", πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ένα δημόσιο πρόσωπο.

Η Αθηνά Τσαγκαράκη, γνωστή σεναριογράφος σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως "Έξαψη", "Μουρμούρα" και "Τα Νούμερα", έχει ανοιχτά μιλήσει για τη λεσβιακή της σεξουαλικότητα, τον αυτοπροσδιορισμό της και τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ως ομοφυλόφιλη γυναίκα στην Ελλάδα. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και πριν λίγο καιρό η γνωστή ηθοποιός του La Casa De Papel, Alba Flores, δηλώνοντας ανοιχτά λεσβία, αλλά και η Κέιτ Μπλάνσετ που αποθέωσε τη λεσβιακή αγάπη.

Η παιδική ηλικία και οι πρώτες ερωτικές εμπειρίες

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Καρδίτσα, η Αθηνά Τσαγκαράκη μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει. Σε εκείνη την περίοδο, όπως αποκάλυψε σε συνεντεύξεις της, είχε τις πρώτες της ερωτικές εμπειρίες με άνδρες. Όμως, παρά το γεγονός ότι ήταν ερωτευμένη, κάτι φαινόταν να λείπει. Δεν είχε οργασμό και αυτό την οδήγησε σε μια διαδικασία αυτοεξερεύνησης.

Η πρώτη της επαφή με γυναίκα

Η πρώτη επαφή της Αθηνάς με γυναίκα ήρθε όταν μια φίλη της της έκανε μια ερωτική εξομολόγηση. Από τη μία, η Αθηνά ήταν απελευθερωμένη στα λόγια της, αλλά από την άλλη, αισθανόταν ότι το μυαλό της βυθίζεται σε μια περίοδο μεσαιωνικής σκοταδιστικής αντίληψης. Φοβόταν ότι αν αποδεχόταν την ερωτική πρόταση της φίλης της, ο κόσμος θα γκρεμιζόταν γύρω της. Όμως, όταν τελικά το έκανε, διαπίστωσε ότι τίποτα δεν άλλαξε. Αντίθετα, όλα τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν στη θέση τους και κατάλαβε ότι "έτσι θα πρέπει να είναι".

Η αποδοχή της σεξουαλικότητας της

Μετά το τέλος αυτής της σχέσης, η Αθηνά Τσαγκαράκη αποφάσισε να κάνει το "coming out" στη μητέρα της. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για εκείνη, αλλά ήθελε την υποστήριξη της μητέρας της. Οι γονείς της, παρά την ηλικία τους και την εποχή που ζούσαν, την αποδέχτηκαν όπως ήταν.

Η σεξουαλική της ζωή

Η Αθηνά Τσαγκαράκη, σε διάφορες συνεντεύξεις της, έχει μιλήσει για την σεξουαλική της ζωή. Από την πρώτη της επαφή με γυναίκα, η σεξουαλική της ζωή αφορά μόνο γυναίκες. Έχει εκφράσει την απόλυτη ικανοποίηση που βρίσκει στο σεξ με γυναίκες, αναφέροντας την τρυφερότητα, την ολοκλήρωση και την απαλότητα που αισθάνεται.

Η Αθηνά και τα sex toys

Η Αθηνά Τσαγκαράκη έχει επίσης πει ότι θα μπορούσε να κάνει αξιολογήσεις sex toys. "Είναι αστείο, γιατί ήμουν η μόνη στην παρέα που δεν είχα κάνει σεξ, δεν αυνανιζόταν και τελικά έγινα γκουρού του έρωτα, των παιχνιδιών και της απόλαυσης", δήλωσε.

Η δημοσιότητα και η αποδοχή

Η Αθηνά Τσαγκαράκη, παρά τον φόβο της για την αποδοχή από το κοινό και την κοινωνία, έχει επιλέξει να μιλάει ανοιχτά για την σεξουαλική της ταυτότητα και τις εμπειρίες της. Έχει γίνει φωνή για την ομοφυλοφιλική κοινότητα στην Ελλάδα, προσπαθώντας να σπάσει τα στερεότυπα και να δημιουργήσει μια πιο ανοιχτή και αποδεκτική κοινωνία.

Συμπέρασμα

Η ιστορία της Αθηνάς Τσαγκαράκη είναι μια ιστορία αυτογνωσίας, αυτοαποδοχής και αγάπης. Είναι ένα παράδειγμα για όλους εμάς, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική μας ταυτότητα, να αγκαλιάζουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη που έδωσε η σεναριογράφος στη γνωστή Youtuber Zoe Pre κάνοντας μια κατάθεση ψυχής και συζητώντας τα πάντα γύρω από το λεσβιακό έρωτα.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...