Κοινές τουαλέτες για όλα τα φύλα ή αλλιώς WC "ουδέτερου φύλου"

Κοινές τουαλέτες για όλα τα φύλα ή αλλιώς WC "ουδέτερου φύλου"

Το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney, πριν μετακομίσει στο νέο του κτίριο του στο Μανχάταν, φιλοξένησε μια συζήτηση με θέμα τι σημαίνει ένα μουσείο να είναι ασφαλές και φιλόξενο.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων βρέθηκαν οι τουαλέτες για όλο το φάσμα των φύλων.

«Προσκαλέσαμε καλλιτέχνες κάθε φύλου» λέει η Ντανιέλ Λίνζερ, διευθύντρια πρόσβασης και επικοινωνίας, «από τη συνάντηση προέκυψε με απόλυτη σαφήνεια ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί για όλους».

Το Whitney δεν είναι το μοναδικό ίδρυμα που αποδέχθηκε την πρόκληση να αναθεωρήσει μια από τις στοιχειώδεις χρήσεις του δημόσιου χώρου, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα New York Times.

Σχολεία και πανεπιστήμια (όπως το Τζονς Χόπκινς και Μίσιγκαν), μουσεία (Αμερικανικό Μουσείο Λαϊκής Τέχνη της Νέας Υόρκης και το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γιούτα), εστιατόρια, ακόμα και ο Λευκός Οίκος (στην πτέρυγα Άιζενχάουερ) έχουν αποκτήσει τουαλέτες «ουδέτερου φύλου».

Ο αγώνας για τις κοινές τουαλέτες για όλα τα φύλα είναι μια ακόμα διεκδίκηση της LGBT (lesbians, gay, bisexual, trans) κοινότητας με έμφαση στο «Τ», δηλαδή στους διεμφυλικούς που συχνά πέφτουν θύματα παρενόχλησης.

Πηγή: https://www.news.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...