"Έλα εδώ Λάουρα». Κοιτούσε απόκοσμα ενώ μιλούσε και καθώς τα μαύρα της μαλλιά υποχωρούσαν τα μαγουλά της κοκκίνισαν... Στάθηκαν ακίνητες, τόσο κοντά που σχεδόν μπορούσαν να αγγίξουν η μία την άλλη ... Η Λάουρα έτρεμε ολόκληρη. Δεν μπορούσε να μιλήσει παρά μόνο επαναλάμβανε το όνομα του άλλου κοριτσιού ξανά και ξανά, σαν να βρισκόταν σε έκσταση. Καμιά τους δεν άκουσε το τηλέφωνο να χτυπά, ένιωσαν την ψύχρα της βροχερής νύχτας, δεν ήξεραν τίποτα άλλο, μόνο η μία την άλλη".
Το απόσπασμα από τη νουβέλα “I am a Woman” (“,in love with a woman – must society reject me?”), είναι αρκετό για να μπει κανείς στο αισθησιακό mood ενός αλλιώτικου pulp magazine, ενός ρομάντζου που είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, ενός ανατρεπτικού λεσ-βίπερ! Η λεσβιακή λογοτεχνία φαντασίας ξεκίνησε να κυκλοφορεί τίτλους στα μέσα του 1930. Σε μια εποχή που η Rosie the Riveter είχε ακόμη τα δυο της χέρια στον νεροχύτη και το ομοφυλοφιλικό κίνημα είχε καλά κρυμμένες τις σημαίες του σε ντιβανομπάουλα, δώρα γάμου, οι λεσβιακές νουβέλες ήταν από μόνες τους μία κοινωνική επανάσταση. Οι ερωτικές νουβέλες που μιλούσαν για ερωτική έλξη μεταξύ γυναικών, είχαν αρκετές ερωτικές σκηνές και εκ προοιμίου θλιβερό φινάλε. Οι ερωτευμένες νεαρές σύντομα θα χώριζαν για να αποκατασταθούν κοινωνικά από έναν άντρα ή θα κατέληγαν σε κάποιο άσυλο, μισότρελες και πονεμένες. Αυτή ήταν και η άτυπη συμφωνία που εξασφάλιζε στα gay novels την παραμονή τους στα ράφια: Οι πρωταγωνίστριες να περιγράφονταν ως «αφύσικες», «αμαρτωλές» και «ενοχικές», είναι δυστυχισμένες ή απλά διανοητικά διαταραγμένες και καταλήγουν να συμμορφωθούν με έναν γάμο, νικώντας το «κουσούρι». Παρά ωστόσο, το λογοκριμένο χαρακτήρα των λογοτεχνικών λεσβιών, η ύπαρξη και μόνο των νουβέλων φώτιζε μια αφανή πλευρά της σεξουαλικότητας όσο κανένα άλλο μέσο δεν είχε επιχειρήσει ξανά.
Τα μυθιστορήματα τσέπης λεσβιακής φαντασίας κυκλοφορούσαν από γνωστές εκδόσεις που διένειμαν εκτός των άλλων westerns, ρομάντζα και αστυνομική λογοτεχνία σε πρατήρια τύπου, φαρμακεία και σταθμούς λεωφορείων.
Η κυκλοφορία τους είχε μεγάλη απήχηση τόσο στο αντρικό κοινό όσο και σε ομοφυλόφιλες γυναίκες οι οποίες υστερόχρονα διηγούνται την περιπέτεια του να αγοράσει κανείς λεσβιακή νουβέλα φαντασίας ως διαδικασία επίπονη αλλά αναγκαία.
Κοιτώντας λοιπόν τα καλτ πλέον εξώφυλλα εκείνης της εποχής δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει με τους πιπεράτους τίτλους και τις ιστορίες ρομανζτο-πορνό. Την ίδια εποχή κυκλοφορούσαν παράλληλα ερωτικές gay νουβέλες που απευθύνονταν σε άντρες. Και κάπως έτσι ενώ στρατόπεδα και αποδυτήρια αναστέναζαν στις σελίδες των gay pocket mags.
Το LGBT κίνημα έβγαζε τις γόβες από το συρτάρι και να έβγαινε πρώτη φορά έξω. Στο περίπτερο.