Το μπουρκίνι beach πάρτι που στήθηκε έξω από την Γαλλική Πρεσβεία στο Λονδίνο

Την Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016, έξω από την Γαλλική Πρεσβεία στο Λονδίνο στήθηκε ένα ολόκληρο μπουρκίνι beach πάρτι από διαδηλωτές που εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους για την απαγόρευση του "μπουρκίνι" στην Γαλλία. 

Ας θυμηθούμε ότι τις προηγούμενες μέρες σάλος δημιουργήθηκε όταν, σε παραλία της Νίκαιας,  Γάλλοι αστυνομικοί, σε έλεγχο γυναίκας που φορούσε μπουρκίνι (μουσουλμανικό, γυναικείο ένδυμα για την παραλία) την ανάγκασαν να το βγάλει. Οι φωτογραφίες του περιστατικού που τραβήχτηκαν από παρευρισκόμενους, βγήκαν σε πολλά σάιτ στο διαδίκτυο και προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις για την απόφαση και την συμπεριφορά των αστυνομικών.

Δύο μέρες μετά, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας αποφάσισε αναστολή της απαγόρευσης του μπουρκίνι. AdTech Ad

Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέτασε το θέμα μετά από αίτημα του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο υποστήριζε ότι η απαγόρευση του συγκεκριμένου μαγιό παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες. Η απόφαση είναι προσωρινή, μέχρις ότου ληφθεί η οριστική.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το διάταγμα που απαγόρευε το μπουρκίνι στην πόλη Βιλνέβ-Λουμπέ στη Μεσόγειο είναι "σαφώς παράνομο, παραβιάζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ελευθερία των πεποιθήσεων και τις ατομικές ελευθερίες".

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...