Ομοφοβική επίθεση και ληστεία στο Ηράκλειο. Το θύμα χρειάζεται βοήθεια

Επανερχόμαστε στο θέμα της επίθεσης κατά του Ιωάννη Θωμά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σήμερα το πρωί λάβαμε μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook από το θύμα με έκκληση για βοήθεια. Του ζητήσαμε να μιλήσουμε τηλεφωνικά. Καθώς δεν είχε κινητό τηλέφωνο, ο Ιωάννης κατέφυγε στην Πρόνοια του Ηρακλείου για να ζητήσει να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό τους δωρεάν, κάτι που του επιτράπηκε.

Ο ίδιος, σε κατάσταση σοκ μας περιέγραψε ότι του επιτέθηκε μια ομάδα ανδρών. Τον έσυραν από τα μαλλιά, τον χτύπησαν σε όλο το σώμα με μπουνιές και κλωτσιές, του έκοψαν τα μαλλιά με μαχαίρι, καθώς τα είχε πιάσει κότσο, και του ζητούσαν επίμονα να τους κάνει στοματικό σεξ ενώ τον έβριζαν χυδαία με ομοφοβικές εκφράσεις. Για το πότε συνέβη το περιστατικό δεν καταλάβαμε καλά αλλά ο ίδιος κάποια στιγμή ανέφερε ότι έγινε την Πέμπτη, οπότε πιθανότατα να έγινε σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έκανε καταγγελία στην αστυνομία και οι θύτες πέρασαν διαδικασία αυτοφώρου.

Πήγε στο νοσοκομείο όπου του είπαν ότι πρέπει να κάνει επέμβαση στο μάτι για το αιμάτωμα που έχει δημιουργηθεί από χτύπημα αλλά θα πρέπει να μπει σε λίστα αναμονής. Ιδιωτικός γιατρός του ζήτησε 40 ευρώ για άμεση επέμβαση, χρήματα που ο Γιάννης δεν έχει.

Ο ίδιος κάνει έκκληση για βοήθεια. Είναι κομμωτής στο επάγγελμα και σημειώνει ότι με το μάτι του σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να εργαστεί. Είναι ανασφάλιστος αλλά, όπως καταλάβαμε, κάνει κάποια μεροκάματα κάπου. Κάνει έκκληση για φαγητό για τον ίδιο και το σκυλάκι του.

Ο Γιάννης μας είπε ότι του έκλεψαν όλα τα χρήματα που είχε καθώς και το κινητό τηλέφωνό του. Οπότε δεν έχει τρόπο επικοινωνίας. Ωστόσο έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και όποιος μπορεί να βοηθήσει, μπορούμε να το στείλουμε το προφίλ του στο facebook να τον βρει (να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω μηνύματος στην σελίδα μας στο facebook).

Ο Διευθυντής του Τμήματος Επιδομάτων της Πρόνοιας του Ηρακλείου κ. Αντώνης Πασπαλιάρης, οποίος δέχτηκε τον Γιάννη στο γραφείο του και του επέτρεψε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του μας επιβεβαίωσε ότι έχει δεχτεί επίθεση Bullying, συνεχίζει σε κατάσταση σοκ, είναι μόνος, δεν έχει κανέναν και έχει ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη. Και σίγουρα κάποιον που θα τον βοηθήσει σε κάθε διαδικασία που χρειάζεται να γίνει τόσο σε συνεννοήσεις με γιατρούς όσο και με την αστυνομία ώστε να τιμωρηθούν οι δράστες της επίθεσης.

Παρακαλούμε όποιος μπορεί από το Ηράκλειο να βοηθήσει.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...