Από την στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων πλέον εξαρτάται η υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για την Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου

Μία μέρα μετά την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου για την Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, το θέμα της υπέρψηφισής του περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, την στιγμή που η lgbt κοινότητα, πρωτοστατούντος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, αγωνίζεται για να περάσουν απαραίτητες αλλαγές σε αυτό... 

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο θα καταψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όπως έχουν δηλώσει, εξαρτάται από την στάση που θα κρατήσουν τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Ωστόσο, σήμερα, μια εξέλιξη σε συζήτηση στην Βουλή για τροπολογία, που κατά πολλούς ανοίγει παράθυρο επανεξέτασης αναγνώρισης της τουρκικής ένωσης Ξάνθης, αφήνει εν μέρη και την ψήφιση του νομοσχεδίου στον αέρα.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκαναν κοινό μέτωπο με σκοπό να προκαλέσουν ρήγμα στην Κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι θα καταψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο, ακόμα και αν συμφωνούν, που δεν ψηφίζουν οι Κυβερνητικοί Εταίροι. Συγκεκριμένα στελέχη των δύο κομμάτων δήλωσαν:

"Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο κυβερνητικές πλειοψηφίες. Tελειώνει η πρακτική η κυβέρνηση από τη μία να ψηφίζει τις διατάξεις με τις οποίες διαφωνεί ο κυβερνητικός της εταίρος στηριζόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης και από την άλλη οι ΑΝΕΛ να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες των εθνικών θεμάτων. Ή θα υπάρχει συμπαγής κυβερνητική πλειοψηφία ή αλλιώς οι διατάξεις δεν θα περνούν με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης".

Δεδομένου της στάσης αυτής Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αν πράγματι εφαρμοστεί σε κάθε ψήφισμα του Κοινοβουλίου, το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου εξαρτάται από την στάση των υπόλοιπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα στάση του ΚΚΕ, το νομοσχέδιο θα υπερψηφισθεί μόνο αν το Ποτάμι ή η Ένωση Κεντρώων το ψηφίσουν και δεν ακολουθήσουν την τακτική του πλέον κοινού μετώπου Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...