O Αύγουστος Κορτώ: δεν θα περιμένουμε να αλλάξει ο νόμος για να αποκτήσουμε παιδί

Ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ σε συνέντευξή του στην σελίδα Bovary, μεταξύ άλλων, σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν θα υιοθετούσε παιδί με τον σύντροφό του, αναφέρει:

"Θα υιοθετήσουμε ένα παιδί. Το κατά πόσο ο ένας εκ των δύο μας δεν θα μπορεί να είναι γονέας σε ό,τι αφορά στο νομικό αντίκρυσμα, δεν θα μας εμποδίσει. Θα περιμένουμε να αλλάξει ο νόμος. Αλλά ως τότε δεν πρόκειται να χάσουμε χρόνο. Δεν επρόκειτο ποτέ να ρωτήσω ούτε να περιμένω να ετοιμαστεί η κοινωνία για να γίνω πατέρας. Αυτό αφορά εμένα και το παιδί".

Για την εκκλησία και τις επιθέσεις κάποιων ιεραρχών στους ομοφυλόφιλους σημειώνει ότι:

"Η εκκλησία, τουλάχιστον συγκεκριμένοι ιεράρχες ,μοιάζει να είναι σε μια μόνιμη αποστολή δολιοφθοράς εναντίον όποιας κοινωνικής μεταρρύθμισης άπτεται των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πουριτανισμός είναι η βασανιστική υποψία ότι κάποιος κάπου είναι ευτυχισμένος, αυτό αφορά, απολύτως, ανθρώπους σαν τον Άνθιμο".

Παράλληλα υποστηρίζει σχετικά με την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης από την Βουλή ότι: "Ουδόλως με απασχολούν τα κίνητρα του κυβερνώντος κόμματος - έπρεπε να γίνει, έγινε, μπράβο σε όσες και όσους το εκπόνησαν και το ψήφισαν, πάμε παρακάτω: γάμο, τεκνοθεσία, και άλλα πολλά που επείγει να νομοθετηθούν". 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...