Go Vegan με το J - Γο: Καλοκαιρινή σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο

Για να διαβάζεις αυτήν την συνταγή, σημαίνει ότι έχεις επιβιώσει από τον καύσωνα που πλήττει την Ελλάδα, και σε συγχαίρω!

Με τέτοιες καιρικές συνθήκες, λοιπόν, δεν μας παίρνει να τρώμε βαρειά φαγητά, οπότε τι καλύτερο από μια καλοκαιρινή, φρέσκια σαλάτα..! Δεν θέλει ιδιαίτερη προετοιμασία, οπότε δεν θα σε κουράσω άλλο, σου φτάνει η ζέστη...

 

Υλικά:

2 ντομάτες μικρές

1 αβοκάντο

1 καλαμπόκι

1 λάιμ

Ετοιμασία:

  1. Βράζεις το καλαμπόκι σε κατσαρόλα για 5-10 λεπτά.
  2. Βγάζεις τα σπόρια του καλαμποκιού και τα ανακατάβεις με τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
  3. Κόβεις το αβοκάντο στην μέση -προτιμάται να είναι ώριμο-, και με ένα κουτάλι βγάζεις το εσωτερικό και το ανακατεύεις με τα υπόλοιπα υλικά. Το ώριμο αβοκάντο έχει την υφή και την γεύση βούτυρου, ενώ χρησιμεύει και ως υποκατάστατο του λαδιού, οπότε αρκεί, δεν χρειάζεται να προσθέσεις λάδι.
  4. Στο τέλος στίβεις το λάιμ πάνω στην σαλάτα σου, το οποίο θα σπάσει την “γλυκερή” γεύση του συνδυασμού καλαμπόκι-αβοκάντο.

-Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις αγγουράκι και κρεμμύδάκι.

Καλή απόλαυση !!!

Γράφει το Jason - ΑντιΓόνη
"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, έζησα στο Λονδίνο, αλλά αυτοπροσδιορίζομαι ως πολίτης του κόσμου. Είμαι αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και της δραματικής σχολής της Ρούλας Πατεράκη. Έχω διοικήσει έναν εκπαιδευτικό οργανισμό προωθώντας σημαντικά την ξενόγλωσση εκπαίδευση σε Ελλάδα και Κύπρο. Ασχολούμαι επίσης με τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και τα ζωικά δικαιώματα. Είμαι άθεο, βίγκαν, άφυλο, πανσέξουαλ, πολυσυντροφικό, τσουλί, συλλέκτρια εμπειριών, αντιρατσιστής και αντιφασίστρια, μα πάνω από όλα φεμινιστής".
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...