Ακόμα και εάν δεν θέλουμε ούτε αυτό το 10% και θέλουμε τραγικά συντηρητικά να πούμε ότι μόνο το 1% είναι το ποσοστό των gay, τότε πάλι μιλάμε για 100 αθλητές και αθλήτριες gay και λεσβίες, που κρύβονται οι υπόλοιποι; Ο αθλητισμός είναι ένα ακόμα πεδιο που η ομοφοβία δεσπόζει. Και ενώ στο Σίδνευ είχαμε μόλις 7 αθλητές και αθλήτριες gay και λεσβίες άμα ανά 4 χρόνια κάνουν outing μόνο 4 άτομα τότε δεν μπορώ να μετρήσω σε ποιους Ολυμπιακούς θα σταματήσει να υπάρχει πρόβλημα ομοφοβίας, μέχρι τότε επισκεφτείτε το 2006 τα Gay Games στο Σικάγο!

Πάντως για να γνωρίζετε ποιοι και ποιες το δήλωσαν :

Robert Dover (Αμερικανός equestrian rider), Guenter Seidel (Αμερικανός equestrian team), Carl Hester (Άγγλος dressage team),  Blyth Tait (Νέα Ζηλανδία horseman), Rob Newton (Άγγλος hurdler), οι τενίστριες Amelie Mauresmo (Γαλλία), Conchita Martinez (Ισπανία) and Martina Navratilova, Ολλανδός κολυμβητής Johan Kenkhuis, Γερμανίδα Ποδηλάτρια Judith Arndt και η Γερμανίδα ξιφομάχος Imke Duplitzer.

Μάλιστα η  Judith Arndt που κέρδισε το Αργυρό Μετάλλιο περνώντας την γραμμή τερματισμού έκανε κωλοδάχτυλο στην Γερμανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και δήλωσε ότι θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει το χρυσό άμα δεν είχαν αποκλείσει από το Ολυμπιακό Team την κοπέλα της και στην οποία δημόσια αφιέρωσε και το μετάλλιο που κέρδισε.

Η Martina Navratilova είναι ένα καλό παράδειγμα για τους αθλητές και τις αθλήτριες που φοβούνται να δηλώσουν την διαφορετική τους σεξουαλική ταυτότητα και μέσα στους λόγους / δικαιολογίες που υιοθετούν για να συνεχίσουν να κρύβονται είναι ότι δεν θα βρουν χορηγούς. American Express, Subaru και πολλές άλλες εταιρείες έχουν χρηματοδοτήσει την Martina Navratilova.

Πήρατε είδηση την συναυλία του ράπερ Buju Banton στο Ολυμπιακό χωριό κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Buju Banton ήρθε και έπαιξε και πληρώθηκε από την εταιρεία αθλητικών Puma η οποία ήταν και ο χορηγός του Jamaica Ολυμπιακού Team.

Εμείς στην Αθήνα δεν το πήραμε χαμπάρι αλλά οι ξένες gay οργανώσεις γνωρίζανε πολύ καλά τους στίχους των τραγουδιών του Buju Banton και διαμαρτυρηθήκανε έντονα να σταματήσει η χορηγία της Puma γιατί δεν είναι δυνατόν σε στίχους τραγουδιών να ακούγονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως μπορείς να σκοτώσεις έναν ομοφυλόφιλο. Αυτά ακούστηκαν εδώ στο Ολυμπιακό χωριό και εμείς έτσι όπως δεν διαμαρτυρηθήκαμε για το αντισυνταγματικό εμπάργκο που δεχτήκαμε από το ΑΘΗΝΑ 2004 και τον Δήμο Αθηναίων, έτσι δεν πήραμε είδηση και δεν βγάλαμε άχνα όταν όλο το Ολυμπιακό χωριό άκουγε ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΑ GAY. Ευτυχώς οι gay οργανώσεις από Αγγλία και Αμερική έκαναν τόσο έντονες διαμαρτυρίες και ανάγκασαν την Puma να ζητήσει συγγνώμη να διακόψει το συμβόλαιο με τον Buju Banton και να βγάλει ανακοίνωση που την δεσμεύει στο μέλλον να κάνει οποιαδήποτε συνεργασία με οποιονδήποτε καλλιτέχνη που στους στίχους του προωθεί οποιαδήποτε μορφή βίας ενάντια σε οποιαδήποτε διαφορετικότητα. Πάντως οι ξένες οργανώσεις απόρησαν πως επιτράπηκε αυτό και από τις αρχές του ATHENS 2004.
Εμείς τι κάνουμε;

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...