Συμπαράσταση στο Δήμαρχο Τήλου κ. Αναστάσιο Αλιφέρη και στους ομόφυλους μελλόνυμφους.(1/6/08)

Δελτίο Τύπου

Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας συμπαραστέκεται στο δήμαρχο Τήλου κ. Α. Αλιφέρη, ο οποίος δηλώνει ότι θα εφαρμόσει το Νόμο (Α.Κ.1250/1982) και δεν θα αυθαιρετήσει  σε βάρος των ομόφυλων μελλονύμφων. Επίσης συμπαραστεκόμαστε στους μελλόνυμφους, στον αγώνα τους για υλοποίηση της απόφασής τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο παραπάνω ισχύων νόμος για τον πολιτικό γάμο δεν θέτει ως προϋπόθεση τη διαφορά φύλου των μελλονύμφων. Οι όροι που θέτει ο νόμος είναι αποκλειστικοί, δηλαδή ο νόμος δεν επιδέχεται προληπτικούς περιορισμούς.

Οι πλέον αντιδραστικοί – συντηρητικοί κύκλοι της χώρας μας έχουν επιδοθεί σε μια επίθεση ενάντια στην ίση μεταχείριση των ομοφυλόφιλων πολιτών: ο μεν υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στο παραπάνω γεγονός δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η εφαρμογή το νόμου είναι ... παράνομη (!), ο δε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι ο Νόμος έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα (!).

Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας θα κάνει ό,τι της είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστεί η παραπάνω επίθεση ενάντια στο δικαίωμα να αντιμετωπίζονται οι ομοφυλόφιλοι πολίτες ισότιμα με τους ετεροφυλόφιλους, να υλοποιούνται οι αρχές του Συντάγματος και οι Αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...