Person Of The Year_Time Magazine

«Το πρόσωπο της χρονιάς»: Οι γυναίκες που έσπασαν την σιωπή τους

Το περιοδικό Time κάθε Δεκέμβριο επιλέγει το «πρόσωπο της χρονιάς», δηλαδή έναν άνθρωπο, από τον χώρο της διεθνούς πολιτικής, κοινωνικής ή καλλιτεχνικής ζωής, που σηματοδότησε εξελίξεις. Φέτος, στο εξώφυλλό του θα είναι το κίνημα #MeToo, για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης.
Το κίνημα ξεκίνησε και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο μετά τις αποκαλύψεις γυναικών εργαζομένων στο Χόλιγουντ για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκαν από τον μεγαλοπαραγωγό Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, οι οποίες πυροδότησαν κι άλλες καταγγελίες από τον χώρο της τέχνης, της πολιτικής, αλλά και της κοινωνικής ζωής.
Person Of The Year_Time Magazine

Ο διευθυντής του περιοδικού, Έντουαρντ Φέλσενταλ, εξήγησε ότι το κοινωνικό κίνημα #MeToo, που αναπτύχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, η οποία άρχισε με ατομικές πράξεις θάρρους από εκατοντάδες γυναίκες και μερικούς άνδρες επίσης -οι οποίοι βγήκαν μπροστά για να πουν τη δική τους ιστορία».
Οι άνθρωποι αυτοί «έσπασαν τη σιωπή», τόνισε.

 

Στο εξώφυλλο εικονίζονται οι Taylor Swift, Ashley Judd, Susan Fowler, Adama Iwu, και η Isabel Pascual, φραουλεργάτρια, μετανάστρια από το Μεξικό, το όνομα της οποίας έχει αλλάξει για να προστατευθεί η ταυτότητά της. Βλέπουμε επίσης δεξιά κάτω ένα χέρι από τον ώμο, που προέρχεται από φωτογραφία ανώνυμης εργαζόμενης σε νοσοκομείο του Τέξας και θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, που δεν θέλησε να φωτογραφηθεί φοβούμενη τις επιπτώσεις στην οικογένειά της.

πηγή 1:efsyn.gr
πηγή 2: tomov.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...