Ο Σαρκοζί διορίζει ομοφυλόφιλο βουλευτή ανηψιό του Μιτεράν!

Ο Πρόεδρος διόρισε έναν νέο εσωτερικό υπουργό,τον Μπρίς Ορτεφώ, αλλά κράτησε τα περισσότερα βασικά υπουργεία αμετάβλητα. Αυτή η αποχώρηση περιλαμβάνει και την Ρασίντα Ντάτι, η οποία κατά τα πρωτοσέλιδα επέστρεψε λίγες μέρες μετά τη γέννα στη δουλειά της. Η πρώτη γυναίκα απο την Αραβία που καλύπτει μια ανώτερη θέση στο γραφείο, η κυρία Ντάτι το σκέφτηκε αυτό για να μη χάσει την εύνοια του Σαρκοζί και για να κερδίσει μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Ο Υπουργός γεωργίας Μισέλ Μπαρνιέ αφήνει επίσης το γραφείο για να γίνει ευρωβουλευτής.Το πιό ξεχωριστό νέο μέλος της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του κυρίου Σαρκοζί είναι ο Φρέντερικ Μίτεραν ένα ανοιχτά ομοφυλόφιλο πρόσωπο της τηλεόρασης και συγγραφέας. Ο ανηψιός του πρώην σοσιαλιστικού Προέδρου δεν είναι ποτέ ένας αριστερός, και ήταν ισχυρός υποστηρικτής του προκατόχου Ζακ Σιράκ του κυρίου Σαρκοζί. Παίρνει το μέρος της Κριστίν Άλμπελ της οποίας ο νόμος για την πειρατεία στο διαδίκτυο πετάχτηκε έξω απο το κοινοβούλιο αποδοκιμάζοντας έτσι την κυβέρνηση.
 
Ο κύριος Ορτεφώ, στενός σύμμαχος του Σαρκοζί, προάγεται στον Υπουργείο εσωτερικών θεμάτων από την εργασία και τις κοινωνικές υποθέσεις. Αντικαθιστά την Μισέλ Αλλιό-Μαρί, η οποία αναλαμβάνει απο την Ντάτι το υπουργείο δικαιοσύνης. Ο Φρανσουά Φιγιόν παραμένει πρωθυπουργός, υπουργός εξωτερικών ο Μπέρναρ Κούσνερ, υπουργός οικονομικών η Κριστίν Λαγκάρντ και ο υπουργός άμυνας Έρβ Μορίν κρατούν κανονικά τις θέσεις τους. Η ανακατάταξη έρχεται δεδομένου ότι ο κύριος Σαρκοζί επιδιώκει να επανακτήσει την πρωτοβουλία,στα δύο έτη στη θέση τους ως Πρόεδρος.
 
Οι εκτιμήσεις δημοτικότητάς του μειώθηκαν αισθητά μετά από την εκλογή του Μαΐου 2007, αλλά το κόμμα του πήγε καλά στις ευρωεκλογές, και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έκανε μια αξιοσημείωτη εισήγηση, κάτι που είναι τον κάνει τον πρώτο πρόεδρο που δρα έτσι απο τον 19ο αιώνα.
 
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...