Νέες διαστάσεις στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Aποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» δίνει νέες διαστάσεις στο θέμα με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και στην φερόμενη ως απόπειρα κλοπής του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας.

Αν και αρχικά είχε δει το φως της δημοσιότητας το σενάριο που ήθελε τον 33χρονο να έχει μαζί του ένα μαχαίρι, σε αυτό που βρέθηκε στον τόπο του περιστατικού δεν υπήρξε ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του. Το μοναδικό πράγμα στο οποίο βρέθηκαν τα αποτυπώματα του ακτιβιστή ήταν ένα κομμάτι χαρτί.

Αυτό όμως που έρευνα η Ελληνική Αστυνομία είναι η περίεργη διαδρομή του μαχαιριού, καθώς αρχικά είχε βρεθεί εκτός του καταστήματος, όμως στη συνέχεια κάποιος το πήρε και το πέταξε στο εσωτερικο.

Ένα θέμα ωστόσο που ίσως να αποτελεί τελικά και το κλειδί της όλης υπόθεσης είναι ο «τρόπος» με τον οποίο ενήργησαν οι Αστυνομικοί μετά τον πρωτοφανούς αγριότητα ξυλοδαρμό του Κωστόπουλου, επιτρέποντας το... σκούπισμα του σημείου και μάλιστα από τον ίδιο τον άνθρωπο που, μαζί με τον φίλο του μεσίτη από κοινού διέπραξαν. 

Παράληλα με εντολή της υπ. Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, και μετά τη δημοσιοποίηση από την «Εφημερίδα των Συντακτών» του βίντεο με τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών κατά του Ζακ Κωστόπουλου, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε προκαταρκτική έρευνα που θα αξιολογήσει «συνολικά την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών» και θα εξετάσει «εάν έπραξαν τα νόμιμα ή ξεπέρασαν τα όρια που προβλέπονται από τους κανονισμούς».

 

Την μεγάλη ανησυχία τους για τα όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση του θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του στο βίαιο περιστατικό της Ομόνοιας, εκφράζουν εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο, καλώντας το ΕΚΑΒ να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά από σημαντικά ερωτήματα, αναφορικά με τις κρίσιμες στιγμές των γεγονότων της περασμένης Παρασκευής. Παράλληλα, καλούν τις Ενώσεις Υγειονομικών, την ΟΕΝΓΕ και άλλους εργαζόμενους να καταδικάσουν το όργιο αστυνομικής βίας.

Στο κείμενό τους, οι υγειονομικοί εργαζόμενοι απευθύνουν ευθέως σειρά ερωτημάτων προς το ΕΚΑΒ, αναφορικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εκείνη την ημέρα. Συγκεκριμένα, ρωτούν σε τι πεδίο βρέθηκαν οι διασώστες, εάν ζούσε ή όχι το θύμα κατά τη διάρκεια της αρχικής εκτίμησης, ποιος ανέλαβε τη σταθεροποίηση και μεταφορά του πολυτραυματία με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς και ποιος ήταν ο ρόλος της αστυνομίας κατά τη διάσωση.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...