eat_pussy_not_animals

Πως το να κάνετε αιδοιολειξία μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σας

Ο κόλπος σας είναι γεμάτος με τα ίδια προ-βιοτικά βακτήρια που περιέχονται σε όλα τα υγιεινά τρόφιμα, από το γιαούρτι μέχρι το κομπούχα. Εφόσον λοιπόν ο κόλπος είναι γεμάτος καλά βακτήρια και οι άνθρωποι τρώνε όσο το δυνατόν περισσότερα καλά βακτήρια, γιατί να μην το συνδυάσουνε με το όταν τρώνε ένα αιδοίο;

Μέχρι τώρα, πρέπει να γνωρίζετε ότι στον κόλπο υπάρχουν δισεκατομμύρια βακτήρια. Ο επίσημος όρος για το οικοσύστημα των γεννητικών οργάνων είναι κολπικό μικροβίωμα. Το κολπικό μικροβίωμα εμποδίζει τα κακά βακτηρίδια απ’ το να πολλαπλασιαστούν και να καταλάβουν το αιδοίο. Το εβδομήντα τις εκατό των κόλπων είναι γεμάτοι με ένα είδος Γαλακτοβάκιλλων, που παράγουν γαλακτικό οξύ και διατηρούν το PH εκεί κάτω, στο 4,5. 

Ξέρετε όμως που αλλού βρίσκεται ο Γαλακτοβάκιλλος; Στο έντερό σας. Τα βακτήρια του εντέρου συχνά ονομάζονται προ-βιοτικά. Η χλωρίδα του εντέρου μπορεί να επηρεάσει τα πάντα στο σώμα – από τη χώνεψη και τις αλλεργίες, μέχρι το έκζεμα και το Alzheimer – και όσο οι έρευνες πληθαίνουν σχετικά με το πόσο σημαντικά είναι τα βακτήρια του εντέρου, η αγορά κατακλύζεται από προϊόντα που ισχυρίζονται ότι βοηθούν στην ρύθμιση της προσωπικής σας εντερικής  πανίδας. Τα προ βιοτικά προστίθενται σε τρόφιμα όπως είναι το γιαούρτι, αλλά και σε προϊόντα όπως το σαμπουάν και η κρέμα ξυρίσματος.

organic

Μας ξεφεύγει κάτι βασικό που θα βοηθήσει να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Εφόσον ο κόλπος είναι γεμάτος καλά βακτήρια, και οι άνθρωποι τρώνε όσο περισσότερα καλά βακτήρια μπορούν, γιατί να μη το κάνουν σε συνδυασμό με την αιδοιολειξία;

«Νομίζω ότι θα ήταν δυνατό, αν και μάλλον απίθανο,» λέει η Δρ. Helena Mendes Soares που εργάζεται στην Mayo Clinic. «Δεν έχω υπ’ όψη καμία μελέτη που να έχει ασχοληθεί με αυτό το θέμα.» Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί. 

Για να αποτελέσει χρήσιμο προ-βιοτικό, το υγρό του κόλπου θα πρέπει να διαθέτει τέτοια ποσότητα βακτηρίων ώστε να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Στον Καναδά και την Ιταλία, μια καλή ποσότητα θεωρείται το ένα δισεκατομμύριο μονάδες σχηματισμού αποικίας ανά μερίδα. Επιπλέον, τα βακτήρια θα πρέπει να φτάσουν ασφαλή στο μεγάλο έντερο (όπου κατοικούν τα καλά βακτήρια) χωρίς να τα διαλύσει το στομαχικό οξύ. 

Πόσα βακτήρια όμως υπάρχουν σε μια μερίδα αιδοίο; Επιπλέον, τι ακριβώς θα αποτελούσε μια μερίδα; Σύμφωνα με τη Δρ. Mendes – Soares, υπάρχουν περίπου 100.000 με 100 εκατομμύρια κύτταρα Γαλακτοβάκιλλου ανά γραμμάριο κολπικού υγρού. Για να έχει λοιπόν προ βιοτικές ιδιότητες ένα πήδημα με τη γλώσσα, το άτομο που γλύφει πρέπει να καταπιεί μεταξύ δέκα και 10,000 gram (10 kgr) κολπικού υγρού. Το ένα από αυτά είναι εφικτό, το άλλο όχι. 

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα από τα πιο κατάφυτα μικροβιακά τροπικά δάση, και ότι το ταίρι σας χρειάζεται να καταπιεί μόνο 10 γραμμάρια. Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα 10 γραμμάρια θα φτάσουν στο έντερο ασφαλή; Μια μελέτη το 2005 έδειξε ότι η γλυκόζη που εμπεριέχεται στα γαστρικά υγρά προστατεύει τους Γαλακτοβάκιλλους καθώς αυτοί ταξιδεύουν στη γαστρεντερική οδό. Το κολπικό υγρό δεν φημίζεται για την περιεκτικότητά του σε γλυκόζη. Ωστόσο, αν φάτε το φαγητό σας πριν φάτε άλλα πράγματα, μπορεί να σας παρέχει τα απαραίτητα σάκχαρα στο γαστρικό υγρό. Οι Γαλακτοβάκιλλοι είναι από τη φύση τους ανθεκτικοί στο οξύ, και πιθανόν να μπορούσαν να φτάσουν σώοι από το στόμα μέχρι το έντερο ακόμη και χωρίς την προστασία της γλυκόζης. 

Άλλο ένα πρόβλημα όμως ανακύπτει όταν κανείς λαμβάνει τα προ βιοτικά του από το φυσικό περιβάλλον, αυτό της μόλυνσης. Με το γλείψιμο «θα μπορούσαν να μεταδοθούν και άλλα μέλη της κοινότητας» λέει η Mendes-Soares «και ωφέλιμα και βλαβερά». Δηλαδή, ενώ κάποιος λαμβάνει Γαλακτοβάκιλλους, θα μπορούσε να λαμβάνει και άλλα βλαβερά βακτήρια. Επιπλέον, υπάρχει και το θέμα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών. 

Για κάποιους ανθρώπους, το προβληματικό μέρος της έκφρασης «προ βιοτικό μουνί» είναι το προ βιοτικό κομμάτι. Σε μια ανάρτηση ενός blog το 2009, ο γιατρός μεταδιδόμενων ασθενειών και αναμεταδότης Mark Crislip, διατηρούσε τις προφυλάξεις του σχετικά με την όλη βιομηχανία των προ βιοτικών. Ένα από τα κύρια θέματα που τον ενοχλούσαν, ήταν το γεγονός ότι τα είδη Γαλακτοβάκιλλος και Μπιφιδοβακτήριο που εμπεριέχονται στα προ βιοτικά, δεν είναι απαραίτητα το είδος βακτηρίων που ευδοκιμούν στο ανθρώπινο σώμα. Εδώ, το κολπικό υγρό έχει ένα προτέρημα. Ξέρουμε ότι τα βακτήριά του είναι ίδια σε είδος με τα βακτήρια που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα, γιατί προέρχονται από το ανθρώπινο σώμα.

Φτάνουμε δηλαδή απευθείας στην πηγή.pussy-licking

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν τα προ βιοτικά είναι τόσο ωφέλιμα, όσο θα ήθελε να μας κάνει να πιστέψουμε η Jamie Lee Curtis. Υπάρχουν πολλές επιστημονικές αποδείξεις ότι τα βακτήρια μπορούν να καταπραΰνουν το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τη διάρροια που προκαλείται από αντιβιοτικά, και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα. Δεν έχουμε όμως την ίδια ποσότητα αποδείξεων ότι η λήψη προ βιοτικών προσφέρει τέτοια μακροχρόνια οφέλη στην υγεία που να παρατείνουν το χρόνο ζωής. Προκαταρκτικές μελέτες έχουν γίνει σχετικά με το αν ο Γαλακτοβάκιλλος μπορεί να βοηθήσει με τη χοληστερίνη. Αυτό έχει τεράστια σημασία μιας και οι καρδιοπάθειες είναι η πρώτη αιτία θανάτου στην Αμερική. Τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα, ωστόσο πριν ολοκληρωθούν οι μελέτες χρειάζεται περισσότερη έρευνα. 

Υπάρχει όμως κάτι στο οποίο συμφωνούν και αυτοί που τάσσονται υπέρ των προ βιοτικών και αυτοί που τάσσονται κατά. Τα προ βιοτικά παραμένουν στο σώμα μας μόνο αν το ανεφοδιάζουμε συχνά. Όπως συμβαίνει και με όλα όσα πρέπει να τρώει κανείς σε καθημερινή βάση, το αιδοίο θα προσφέρει οφέλη στην υγεία μόνο αν το τρώτε συχνά. 

les_petits_jeux_innocens

 

 

 

 

 

 

 

 

broadly.vice.com

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...