Τον ερχόμενο Μάρτη οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων στη Μ. Βρετανία

Τον ερχόμενο Μάρτη οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων στη Μ. Βρετανία

Ο σχετικός νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Μαρτίου του 2014

Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο για τους γάμους των ομοφυλόφιλων, που πέρασε από το αγγλικό κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούλιο, τα ζευγάρια που ήθελαν να ενώσουν τις ζωές τους επίσημα απέναντι στο νόμο θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Όμως, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Nick Clegg, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Μαρτίου του επόμενου έτους.

Όσα ομοφυλόφιλα ζευγάρια επιθυμούν να είναι ανάμεσα στα πρώτα που θα παντρευτούν στη Μεγάλη Βρετανία, θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να δηλώσουν την πρόθεσή τους να παντρευτούν στις 13 Μαρτίου.

«Πρόκειται για ένα νέο που πολλά ζευγάρια περίμεναν να ακούσουν. Μετά από μια μακρά και σημαντική μάχη, αυτό θα είναι ένα βήμα μπροστά προς την ισότητα. Η αγάπη είναι η ίδια είτε είσαι ομοφυλόφιλος, είτε όχι. Ο επόμενος Μάρτης θα είναι ένας μήνας γιορτής για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν την αγάπη τους μέσα από το θεσμό του γάμου» είπε, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Daily Mail.

Πηγή:newsbeast.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...